Polèmica estrena d'una flamant instal·lació lúdica

El nou parc infantil de les Glòries reobre per tercera vegada en dos mesos

La zona lúdica canvia unes perxes perilloses per una barana anticaigudes i una corda al terra

Desenes de nens de l'escola pública Encants disfruten de nou dels tobogans gegants

zentauroepp48602955 bar bcn190612170135

zentauroepp48602955 bar bcn190612170135 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

A la tercera va la vençuda. El flamant nou parc infantil de les Glòries, que inclou una muntanyeta de terra de cautxú amb tobogans gegants, ha reobert de nou les seves portes a l’extrem sud de la plaça després de diverses setmanes tancat, en la que ha sigut la segona clausura des de la seva inauguració, a primers d’abril

Aquesta tarda desenes de nens que majoritàriament estudien a la pròxima escola pública Encants han tornat a llançar-se pels dos tobogans enormes i han tornat a escalar els accessos per arribar-hi sense gairebé donar-se compte del canvi que s’ha produït en aquest paisatge lúdic. Han desaparegut la mitja dotzena de perxes flexibles que estaven ancorades al terra entre la part superior de les dues rampes metàl·liques de llançament. El despreniment de dues d’aquestes perxes –van dir els tècnics municipals que va ser a causa de les pluges– va provocar la clausura del recinte per motius evidents de seguretat. Ara una petita tanca, per evitar caigudes, i una corda clavada al terra, que ajuda a pujar, les substitueixen. El responsable de l’obra, i no l’ajuntament, s’ha fet càrrec de les millores.

Pals que es movien

Notícies relacionades

Però, després de dues setmanes des de l’últim tancament, dimarts es va reobrir la instal·lació, que disposa de tanca i porta. Tot i que el dia triat, el més plujós de les últimes setmanes, no va provocar cap reacció entre els nens del barri. Ha sigut avui, especialment a partir de les quatre de la tarda, hora en què acaben les classes a la pròxima escola pública Encants, que la reestrena ha assolit la seva plenitud. "Un vigilant ens va dir que havien tret els pals, perquè eren insegurs, perquè es movien molt," explica una nena de 7 anys, que juga amb el seu germà bessó davant l’atenta mirada de la mare, Celine Stella. "Passàvem cada dia per aquí al sortir de l’escola, però, al veure el parc tancat, marxàvem cap a casa, tot i que aquesta tarda ja hi hem pogut entrar", explica encantada la dona.

Molt a prop, Miguel Notivoli està assegut en un banc davant el tobogan més gran mentre contempla les seves criatures, dos nens de 6 i 9 anys que no deixen de pujar als tobogans. "Cada dia paràvem al davant per entrar, però estava tancat. La veritat és que ha quedat molt maco. Abans teníem només un hort urbà, però ara això està millor", explica el pare, just abans d’expressar dues queixes: "Que el carril bici acaba molt a prop i de sobte, cosa que provoca queixes perquè els ciclistes passen on juguen nens, i el soroll que fa el grup electrogen del nou bar". Curiosament, el xiringuito encara no té connexió a la xarxa elèctrica i fa dos mesos que està obert. "Es preveu que a principis de juliol Endesa finalitzi la instal·lació", aclareixen fonts municipals. Parc i bar van obrir abans de les eleccions, tot i que el primer només ho va fer per uns dies.