la batalla de barcelona

Maragall retreu a Colau que no respongui a l'oferta de «coherència progressista»

L'alcaldable d'ERC insisteix que la líder de Barcelona en Comú «dependrà» tota la legislatura de Valls si accepta el seu vot

h 3509962

h 3509962 / Roger Pi de Cabanyes

1
Es llegeix en minuts
Acn / Barcelona

L’alcaldable d’ERC Barcelona, Ernest Maragall, ha retret a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, que no hagi respost a la proposta de parlar sobre un govern bilateral que li va reiterar divendres passat i ha considerat “evident” que la fins ara alcaldessa negocia amb el PSC. En declaracions a RAC-1, Maragall ha confiat que “s’imposi la raó, la legitimitat i la coherència progressista i republicana”, però ha reconegut que tot el que saben fins ara és a través dels mitjans.

El republicà ha dit que té “claríssim” que ell ha de ser el pròxim alcalde de la ciutat i està disposat a donar un “rol important” a Colau. Ha insistit que si Colau accepta el vot de Manuel Valls per a la investidura, aquesta “dependrà” d’ell durant tota la legislatura. Maragall ha reivindicat que el futur alcalde de Barcelona ha de ser ell perquè això “ja es va decidir” a les urnes el 26 de maig i ha instat que el que s’ha de fer ara és parlar del projecte per a la ciutat. Va afegir que el més coherent és que sigui un govern amb Barcelona en Comú perquè qualsevol altra opció suposaria “afegir ingredients que no tenen res a veure amb el progressisme”.

Notícies relacionades

Maragall ha insistit que per ser alcaldessa Colau necessita el vot de Manuel Valls. “És l’única via”, ha dit, mentre ha alertat que això suposarà una crossa per a la candidata. “La nostra és l’opció de la coherència de govern, i aquesta és la de dependre d’aquest vot el dia de la investidura i l’endemà, l’endemà i en els següents pressupostos”, ha declarat. També en una entrevista al diari ‘Ara’, Maragall assegura que el vot de Valls “serà una hipoteca permanent” per a Colau. “¿Com pot ser que Valls decideixi qui ha de ser l’alcalde de Barcelona?”, s’ha preguntat. 

Sobre el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha valorat que la seva actitud és “la que s’espera d’un ritual de festeig” i ha reiterat que ells no estan disposats a entrar en un govern amb els socialistes.