La batalla de Barcelona

Maragall es reuneix amb Colau i l'insta a no acceptar els vots de Valls

L'alcaldable adverteix al seu rival que si no retira la seva candidatura els està donant per bons

Dona per impossible un tripartit amb el PSC i es proposa negociar amb BComú fins al final

zentauroepp48523040 ernest maragall190607132405

zentauroepp48523040 ernest maragall190607132405 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Barcelona

Ernest Maragall s’ha reunit aquest divendres amb Ada Colau, poques hores abans que el plenari de Barcelona en Comú sotmeti a votació la proposta de la direcció que l’alcaldessa en funcions opti a la reelecció. El gest dels comuns suposa obrir la porta que Colau repeteixi amb els vots del PSC i de Manuel Valls, que ha afirmat que els ofereix “gratis”.

Maragall ha comparegut després de la trobada –la segona que manté amb Colau, ha precisat– per explicar que l’ha instat a revelar si acceptarà els vots de Valls i que li ha demanat que no ho faci. Li ha proposat reprendre les negociacions si aposta per un pacte amb ERC. “Els resultats m’atorguen la condició de guanyador, i d’alcalde en segona volta”, ha recalcat, al·ludint a la norma que preveu que el guanyador sigui alcalde si no hi ha una majoria absoluta alternativa.

El pacte de Sabadell

El republicà ha afirmat que si Colau es presenta a la investidura ja està acceptant els vots de Valls. “Si no retira la seva candidatura ja els està acceptant. L’única manera de no acceptar-los és no presentar-se”. “Estan intentant comprar Barcelona”, ha denunciat sobre l’operació que pot descavalcar-lo.

“És concebible que Colau negociï l’alcaldia amb els còmplices del judici de la vergonya?”, es pregunta el republicà

“És concebible que Colau negociï l’alcaldia amb els còmplices i de vegades actors del judici de la vergonya en la setmana en què ha acabat?”, s’ha preguntat sobre el judici del procés. També ha titllat de “bloc dels repressors” el PSC i Valls. “¿Quan dimecres acabi el judici amb qui estarà Colau? ¿Amb les víctimes o amb els carcellers?”, ha reblat.

Notícies relacionades

Maragall ha donat a entendre que la possible aliança entre el PSC i Barcelona en Comú podria tenir contrapartides en altres places, i ha assenyalat el pacte tancat pels socialistes i els comuns com una prova d’això.

Ha negat que existeixi cap opció que qualli el tripartit ERC-BComú-PSC que defensa Colau i ha assegurat que la insistència dels comuns en aquest punt és “un recurs retòric per mantenir la seva decisió de presentar-se a l’alcaldia”.