COL·LOQUI PRIMERA PLANA

200519 artadi primeraplana / periodico

Artadi acusa Maragall de posar traves a Puigdemont a Brussel·les

La candidata de JxCat retreu a l'exconseller que portés a l'"aïllament" l'expresident dificultant que utilitzés la delegació del Govern

Deixa en l'aire la continuïtat del Govern si republicans i comuns governen junts a Barcelona

3
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Elsa Artadi, candidata de Junts per Catalunya (JxCat) a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals del 26-M, ha carregat més que mai en tota la campanya contra el que va ser el seu company en el Govern i ara candidat d’ERC, Ernest Maragall. El mateix dia que el sondeig de GESOP per a EL PERIÓDICOGESOP pronostica un important retrocés per a JxCat en les municipals, Artadi ha acusat Maragall, en l’esmorzar col·loqui Primera Plan@, que organitzen EL PERIÓDICO i Banc Sabadell, de provar de portar a l’"aïllament" l’expresident Puigdemont a Brussel·les, posant traves perquè accedís a la delegació de la Generalitat a la capital comunitària.

"Al senyor Maragall li incomodava que el president Puigdemont utilitzés la delegació, cosa que feia el president Mas feia quan hi havia el conseller Romeva no hi ha hagut mai cap problema perquè el president utilitzi la delegació de la Generalitat. Això ho sap tota la comunitat catalana que viu a Brussel·les, amb un comportament de pràctiques que portaven a l’aïllament del president Puigdemont a l’exili", ha assegurat Artadi. Fonts de JxCat afegeixen que només en una ocasió Puigdemont va poder protagonitzar un acte en la delegació i que l’actitud de Maragall es devia a la seva voluntat de no incomodar el ministre d’Exteriors, Josep Borrell.

L’atac d’Artadi a Maragall ha sigut frontal i s’ha produït quan s’ha preguntat a la candidata per les seves referències a l’edat de l’alcaldable republicà, referències que ha afirmat no haver fet en to crític. "No sé si vol parlar de la seva edat o si no vol parlar del llegat de 50 anys que fa que està en la política, va ser cervell dels tripartits al Govern i a Barcelona, i quan ha sigut conseller d’Exteriors podria haver tingut una actitud molt més facilitadora del president en l’exili de la que va tenir, potser prefereix parlar de l’edat en lloc del seu llegat polític".

La continuïtat del Govern, en l’aire

Preguntada sobre si un pacte de Maragall amb l’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú a la reelecció, Ada Colau, podria afectar l’estabilitat del Govern entre el PDECat i ERC, Artadi ha deixat en l’aire la resposta: "Ja ho anirem veient, pas a pas, a la Generalitat hem tingut un acord des del 2012, estable, que ha anat funcionant, que entendríem que seria l’acord natural a Barcelona. Si el soci preferent d’ERC ha virat cap a un altre és ERC que ha de donar explicacions".

Una altra discrepància amb ERC: els lloguers

Artadi ha criticat la gestió del govern d’Ada Colau en àrees com la seguretat, la vivenda i la participació ciutadana. I en matèria de vivenda ha discrepat de la proposta de la consellera de Justícia, Ester Capella, d’ERC, i dels comuns, de fixar per decret un augment màxim del preu dels lloguers: "Si volem repetir el fracàs de París tornarem a estar en la mateixa situació que fa quatre anys, es donaran falses esperances a la gent. En això [regulació dels preus] no hi entrarem. Hem de mirar tots els marges. L’aposta no és només generar eines per limitar el creixement del lloguer sinó tenir un parc amb el preu de lloguer un 25% per sota del del mercat. Un parc de vivenda que no existeix, cal tenir prou pisos perquè estiguin per sota del preu del mercat", ha argumentat. "10.500 vivendes de lloguer assequible podrien estar molts ja a punt a l’àrea de Barcelona", ha dit, poc després de criticar la subhasta de promeses de xifres de vivendes públiques.

Els presos i Pedro Sánchez

Notícies relacionades

Artadi també ha sigut exigent respecte al líder socialista, Pedro Sánchez, a qui ha reclamat que "més enllà de gestos estèrils es dediqui a fer política d’una vegada" en relació amb el conflicte català.

De Colau ha criticat la falta de diàleg amb les entitats i la gestió del referèndum de l’1-O. "Barcelona s’ha convertit en una ciutat insegura, tenen propostes ineficients per a resolució de problemes socials, ajuntament enemic de l’activitat econòmica i amic només de la pancarta i proclames ideològiques", ha defensat, a l’hora d’argumentar el seu rebuig de qualsevol pacte amb Colau després de les eleccions.

Actualitzar

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Fa 1802 dies

Carregar més