Detingut per abusar d'una dona drogada al passeig de Gràcia de Barcelona

Alguns veïns van avisar la Guàrdia Urbana, perquè van veure com el sospitós, de 50 anys, li tocava els pits a la víctima, semiinconscient

A l'Hospital Clínic comprovaran si la voluntat de l'agredida va ser anul·lada amb alguna substància com el burundanga

zentauroepp48054537 barcelona 07 05 2019 ada colau denuncia la falta de efectivo190515085125

zentauroepp48054537 barcelona 07 05 2019 ada colau denuncia la falta de efectivo190515085125 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Dos agents de la Guàrdia Urbana van arrestar ahir a la tarda un home de nacionalitat equatoriana i de 50 anys per haver abusat sexualment d’una dona, de 28 anys, que es trobava semiinconscienti estirada en un banc del passeig de Gràcia de Barcelona, a prop del carrer de Diputació, tal com ha avançat la Cadena SER i ha confirmat aquest diari.

Els dos policies van ser requerits per un ciutadà que havia presenciat com tres homes envoltaven la dona i com un d’ells li tocava el pit aprofitant l’estat en què ella es trobava, segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO. Quan els agents es van acostar al banc, van trobar la víctima i un dels tres homes –l’ara detingut– al banc. De seguida es van adonar que la dona semblava estar drogada. No podia mantenir-se dreta i li resultava impossible vocalitzar i filar un discurs coherent. 

Quan van començar a interrogar l’home, el mateix que el testimoni que havia demanat l’atenció dels agents havia identificat fotent mà a la víctima, es va començar a posar nerviós, a rebutjar respondre a cap pregunta i a intentar marxar del lloc. La situació es va anar crispant fins que, segons les fonts policials consultades, el sospitós va perdre els nervis, va donar una empenta a un dels policies i va emprendre una carrera per fugir. Els dos agents el van perseguir i van aconseguir detenir-lo, tot i que no va resultar possible reduir-lo del tot fins que va arribar la col·laboració d’una segona patrulla de la Urbana.

Segons les mateixes fonts policials, durant el forcejament l’arrestat va clavar diversos cops de puny i es va resistir de manera agressiva a l’acció dels urbans. Els dos policies es personaran com a acusació particular en la causa que s’obri contra ell.

Notícies relacionades

Quan van tornar al costat de la dona, van sol·licitar la presència d’una ambulància, que la va traslladar a l’Hospital Clínic per ser observada per un metge forense que determini si ha patit algun tipus d’abús sexual de més gravetat. També per comprovar si, tal com semblava, havia sigut drogada amb escopolamina –popularment coneguda com a burundanga–, una droga que sovint s’utilitza amb finalitats criminals per anul·lar la voluntat de la víctima i robar-la o, com apunta el present cas, abusar sexualment d’ella.

La dona s’ha quedat ingressada a l’Hospital Clínic. Els agents, després d’haver escorcollat el sospitós, van intervenir un penjoll en forma de rellotge i 900 euros en bitllets petits, que han entregat als investigadors perquè intentin esbrinar la seva procedència. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec del cas.