A la zona marítima

Barcelona tramita el tancament de les discoteques Pachá, Opium, Carpe Diem i Shoko, de la Vila Olímpica

L'ajuntament treballa perquè no se'ls renovi la concessió i que els locals que estaven ocupant fins ara es destinin a l'ampliació del CSIC

zentauroepp48037192 barcelona soho opium carpe diem190506213929

zentauroepp48037192 barcelona soho opium carpe diem190506213929 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat amb l’Estat –que gestiona la zona marítima– que a les discoteques Shoko, Pachá, Opium i Carpe Diem, situades a la Vila Olímpica, no se’ls renovi la concessió i que els locals que ocupaven fins ara es destinin a l’ampliació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Així ho ha anunciat en declaracions als mitjans aquest dilluns la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha apuntat que la concessió d’ús a les discoteques acaba el 21 de juny i que acabaran de tancar l’acord amb l’Estat abans de la data per canviar el seu ús a la categoria d’equipament, en uns tràmits que estan molt avançats, cosa que ha considerat "una gran millora per als veïns de la Barceloneta".

"Estem molt contents", ha sostingut Pin, que ha apostat per posar de relleu un equipament que practica la ciència ciutadana en la part marítima de la ciutat.

Procediments sancionadors

Pin ha apuntat que això no suposa un canvi immediat d’ús i que encara s’han de definir les dates en què es farà el canvi, però ha afegit que l’ajuntament també ha iniciat procediments sancionadors a tres dels locals de lleure nocturn –Pachá, Shoko i Carpe Diem–, ja que després d’haver-les inspeccionat, no compleixen la normativa de seguretat, en les seves paraules.

Aquesta acció implicarà que les discoteques hauran de tancar entre un mínim de 15 dies i un màxim de sis mesos per reparar les deficiències, que es refereixen a vies d’evacuació, senyalització d’emergència, enllumenat d’emergència i evacuació, així com equips i sistemes de protecció contra incendis.

En concret, els locals tenen fins al 20 de maig per reparar els dèficits, però tot i que ho aconsegueixin, el fet que no complissin la normativa, implica que hagin de tancar sense condicions un mínim de 15 dies d’acord amb el procediment sancionador iniciat, ha detallat la regidora.

Notícies relacionades

Aquestes inspeccions les ha fet de forma pionera el mandat de BComú, que durant el mes de març ha enviat un total de 42 cartes informatives a establiments, en què s’advertia que s’iniciava la campanya d’inspecció per comprovar les seves condicions de prevenció i seguretat.

L’ajuntament també ha negociat amb l’Estat la gestió d’alguns equipaments que estan a la zona marítima terrestre que fins ara no eren competència municipal, com el poliesportiu de la Mar Bella o el Zoo Marí, del qual Pin ha dit que hauran d’estudiar si el volen destinar a un altre ús, mentre que l’Estat continuarà gestionant els xiringuitos i el McDonalds