CONFLICTE PEL CAP RAVAL

Colau retira la votació sobre la concessió de la Misericòrdia al Macba

El regidor Jordi Coronas acusa el govern municipal de «bloquejar el nou CAP Raval»

zentauroepp47994813 pleno ayuntamiento colau190503105621

zentauroepp47994813 pleno ayuntamiento colau190503105621

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup municipal d’ERC  a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat aquest divendres abans de l’inici del ple en el govern municipal que elimini de la sessió plenària la votació per retirar la concessió de la capella de la Misericòrdia al Macba per construir el nou CAP Raval Nord.

El regidor d’ERC a l’Ajuntament Jordi Coronas ha insistit que hi ha un acord entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el CCCB perquè es pugui construir el nou CAP al lloc conegut com el Cub, just al costat del Macba, i ha apuntat que és el govern de l’alcaldessa Ada Colau el que està “bloquejant”  el nou CAP. A més, el regidor d’ERC ha qualificat “d’exercici d’irresponsabilitat total i absoluta” el fet que el govern municipal no hagi retirat el punt de l’ordre del dia del ple.

Notícies relacionades

La votació finalment ha quedat retirada i en el ple només ha tingut lloc un debat entre els regidors. Això ha desencadenat crits de protesta per part d’alguns  veïns del Raval, que han abandonat l’hemicicle mentre pronunciaven: “Macba, fora del barri.” 

Anna Romagosa, directora del CAP Raval Nord, ha declarat que no pensa abandonar la lluita i que la millor opció és la Misericòrdia: "Situar-nos al Cub, al costat del Macba, ens faria quedar a l’ombra del museu i provocaria problemes per a les ambulàncies i les persones amb mobilitat reduïda". I ha afegit: "No només cal mirar els metres quadrats, sinó també les conseqüències de robar via pública al Raval. A més del vessant sanitari, que també cal tenir en compte com pot afectar el barri el fet de construir un nou edifici quan ja se’n disposa d’un".