DETINGUT

Un noi apunyala un menor al coll al costat d'una comissaria dels Mossos de Barcelona

La víctima està tutelada per la Generalitat i s'havia escapat d'un centre, i l'agressor és un ex-'mena'

El ferit, de 17 anys, és operat a l'Hospital del Mar després de perdre molta sang

zentauroepp47985513 apualamiento190502133341

zentauroepp47985513 apualamiento190502133341 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un menor de 17 anys tutelat per la Generalitat està en estat greu després de ser apunyalat aquest dijous a la matinada per un noi major d’edat extutelat davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, a Ciutat Vella. La víctima ha sigut ingressada a l’Hospital del Mar, on l’han intervingut quirúrgicament per una ferida de 15 centímetres causada per una arma blanca molt a prop de l’artèria caròtide, que li ha causat una important pèrdua de sang. Després de l’operació, està fora de perill. L’agressor, de 18 anys, s’ha entregat a la comissaria.

Els fets han passat cap a les 5.00 hores. A aquesta hora, la policia ha rebut l’avís que hi havia una baralla al carrer de les Tàpies, a prop de Nou de la Rambla, on hi ha la comissaria. Els Mossos han sentit crits i al sortir s’han trobat amb el noi ferit. Els agents han atès la víctima, que perdia molta sang, i l’han traslladat en un primer moment al CUAP Perecamps. Posteriorment, els equips mèdics l’han traslladat a l’Hospital del Mar, on l’han operat d’urgència.

La Generalitat ha anunciat que denunciarà el jove agressor i es personarà com a acusació particular en defensa dels drets del menor, quan el cas arribi a judici. 

Antecedents per robatoris

Notícies relacionades

Segons fonts policials, tant la víctima com l’agressor (tots dos marroquins) tenen antecedents per robatoris violents. El noi ferit havia sigut detingut aquest dimecres a les 9.00 del matí després de fugir del centre de menors i ser identificat pels Mossos. El menor es va posar molt nerviós al ser abordat pels agents i els va acabar escopint i agredint.

Els policies se’l van emportar a la Ciutat de la Justícia, on va quedar en llibertat després de prestar declaració.  Educadors de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat van anar a buscar-lo i se’l van emportar. Fonts coneixedores dels fets han explicat que hores després del seu arrest, el menor va tornar a fugir.