ELECCIONS MUNICIPALS

Forn i Artadi consignen a la presó el pla per al "canvi urgent" a Barcelona

El candidat de JxCat prepara la campanya a la presó juntament amb el seu número 2, Munté i Mascarell

L'exconsellera promet un consistori "eficient i innovador" davant el "desastre" dels comuns

zentauroepp47968537 graf1305  soto del real c madrid   01 05 2019   la n mero do190501194849

zentauroepp47968537 graf1305 soto del real c madrid 01 05 2019 la n mero do190501194849 / Luca Piergiovanni

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dimarts van fer la foto amb els membres de la candidatura i aquest dimecres hi ha hagut una cimera per preparar la campanya. Objectiu únic: fer fora Ada Colau de l’alcaldia "de manera urgent". La trobada s’ha produït a la presó de Soto del Real, on es troba en presó preventiva el número 1 de la llista de Junts per Catalunya per a les municipals, Joaquim Forn. Han estat amb ell, durant 40 minuts, Elsa ArtadiNeus Munté i Ferran Mascarell, les persones que hauran de donar la cara per l’exconseller d’Interior i exregidor de l’Ajuntament de Barcelona mentre continuï empresonat. Al recinte han coincidit amb el president Quim Torra i amb els consellers Miquel Buch i Damià Calvet, que han visitat els set homes empresonats que aquests dies estan sent jutjats al Suprem. 

Davant la porta de la presó, Artadi ha donat algunes pinzellades sobre quines poden ser les línies mestres de la formació de cara a les municipals convocades per al pròxim 26 de maig. Ha promès un consistori "eficient, innovador i col·laborador" que posarà punt i final "al desastre que s’està provocant en una ciutat meravellosa" com és la capital catalana. Curiosament, l’exconsellera de Presidència ha brandit arguments que qualsevol esperaria més dels comuns que dels neoconvergents: la recuperació d’espais verds i la reducció de cotxes en superfície. Tot, per aconseguir que Barcelona sigui "la ciutat de la vida". Trias va ser ‘l’alcalde de les persones’ durant la campanya del maig del 2015 i la cosa no va acabar bé. Potser ara es tracta de posar l’accent en el 'què' i no en el 'qui'.

Un barri autosuficient

Una altra de les propostes que ha sortit de la reunió a la presó amb Forn és la possibilitat de crear el primer barri d’emissions zero de la ciutat. Per aconseguir-ho, ha concretat Artadi, faria falta un projecte d’"inversió intensiva" en una zona concreta. La idea ja la va expressar dimarts passat en una conferència, quan va parlar de "generació, conservació i distribució de l’energia, per replicar posteriorment el model a tota la ciutat". La candidata ha brandit el pla de JuntsxCat davant els que ha qualificat com a "opcions i solucions dels anys 80". 

Notícies relacionades

Els neoconvergents també tenen al cap potenciar el vehicle elèctric, gestionar millor els aparcaments subterranis per retirar vehicles de la via pública i impulsar la col·laboració amb les empreses de motos compartides. "Hem parlat sobre com transformar el teixit productiu, com renaturalitzar Barcelona,  com recuperar espais verds, com posar la persona en el centre de la mobilitat (a través d’un ‘pla del vianant’) i com impulsar la revolució energètica. En definitiva, crear una ciutat autosuficient", ha resumit en el seu compte de Twitter Artadi, en una nova picada d’ullet a molts dels ‘karmes’ del colauisme. Una de les propostes que també va avançar dimarts és "convertir en elèctriques les 300.000 motos que avui té Barcelona, amb incentius fiscals i acords amb el sector". I sobre els nuclis verds, sense excessiu detall, proposa "corredors verds que travessin des de Collserola fins a la Ciutadella i des de Montjuïc fins al Besòs per obrir la ciutat a la muntanya".

"Repressió o diàleg"

L’exconsellera també ha fet referència als resultats de les eleccions generals i ha assenyalant que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha d’elegir ara entre "anar cap a la repressió o cap al diàleg". "Nosaltres en el diàleg sempre hi serem, sempre hi som i continuarem sent-hi. Per tant, depèn de Sánchez trobar una solució política al que és un problema polític".