Anar al contingut

FINS A 180.000 EUROS

Dos joves van estafar 300 paradistes de Sant Jordi amb falses llicències

Els investigats van cobrar per un permís que aquell dia és gratuït

ACN

Dos joves van estafar 300 paradistes de Sant Jordi amb falses llicències

RICARD CUGAT

La Guàrdia Urbana de Barcelona investiga una estafa a uns 300 paradistes de roses el dia de Sant Jordi a la capital catalana.

Dos joves de 19 anys van aconseguir enganyar unes 300 persones venent-los un espai al carrer que un dia tan assenyalat és gratuït.

El consistori atorga unes 4.000 llicències a tota la ciutat per poder comercialitzar roses aquell dia, i els afectats haurien pagat entre 250 i 600 euros per una d’aquestes falses llicències, cosa que hauria reportat als estafadors entre 75.000 i 180.000 euros.

Segons ha avançat SER Catalunya i han confirmat fonts municipals, els investigats van agafar documentació fotocopiada d’una empresa on havia treballat un d’ells, i amb aquestes dades, noms, cognoms i firma, van aconseguir demanar unes 300 llicències a l’Ajuntament, que es reparteixen de forma individual i no es poden traspassar.

Quan ja tenien els papers i ja s’havien esgotat les llicències, les van posar a la venda a internet: el permís per instal·lar parada i un lot de roses. Van picar-hi sobretot joves i estudiants que desconeixen els tràmits administratius i sobretot que aquell dia no es paga.

La Guàrdia Urbana manté oberta la investigació. Els dos joves estan sent investigats per estafa, falsificació de documents i usurpació, per haver suplantat la identitat a altres persones. La investigació va sorgir arran de l’avís dels serveis de llicències i inspecció del consistori.