PRIMER PAS

Aprovat el projecte d'urbanització per crear l'Espai Barça

futur-espai-bara

futur-espai-bara / Santiago Garcés Villanueva

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte d’urbanització per crearl’Espai Barça al Camp Nou, que preveu integrar més el recinte esportiu en l’urbanisme de la zona. En un comunicat emès aquest dissabte, el consistori ha explicat que les obres tenen la intenció que "les instal·lacions deixin de ser una barrera urbana i es generi un nou espai ciutadà de qualitat".

Es renovaran 111.046 metres quadrats, cosa que suposarà un pressupost de 28 milions d’euros (IVA no inclòs) que aniran íntegrament a càrrec del Futbol Club Barcelona, segons l’ajuntament.

La intervenció afecta els carrers limítrofs a les instal·lacions del club, i per obrir l’espai s’eliminarà el reixat exterior i els desnivells que hi ha actualment. Aquesta obertura del recinte alliberarà un conjunt de nous espais d’ús públic que oferiran recorreguts més amables entre la travessera de les Corts i la Diagonal, i facilitaran l’accés a eixos verds de la Diagonal i als diferents mitjans de transport públic de l’avinguda.

Així, el projecte té previst ajustar el traçat del carrer d’Arístides Maillol i ampliar l’espai públic del seu entorn per connectar millor les instal·lacions. Alhora, la reurbanització millorarà la secció del carrer de la Maternitat, respectant l’arbratge actual, i es facilitarà la relació i el recorregut cívic amb l’avinguda Joan XXIII i la Diagonal, segons fonts municipals.

La secció de l’avinguda de Joan XXIII passarà a tenir tres carrils i un carril bici; i s’actuarà sobre els carrers del Cardenal Reig, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo i la travessera de les Corts.  

Nous carrils bici

En totes les intervencions es reordenarà i millorarà l’accés rodat i de vianants, i les voreres perimetrals de les instal·lacions esportives augmentaran l’amplada. A més, s’aprofitarà per implantar a tots aquests vials la xarxa de carril bici. "També creixerà el verd a tot el sector, amb noves zones verdes al carrer d’Arístides Maillol que connectaran els edificis residencials i el Nou Palau Blaugrana, i una nova zona verda al voltant de la Masia que incorporarà la rambla de pins de l’avinguda de Joan XXIII, els límits del tanatori de Les Corts i la Universitat de Barcelona", detalla el consistori.

Calendari

Notícies relacionades

Una vegada aprovat inicialment, ara el projecte entra en un període d’exposició pública d’un mes perquè s’hi puguin presentar al·legacions. Després continuarà la tramitació de cara a la seva aprovació definitiva en el marc de la comissió de Govern. La previsió és que les primeres obres, al carrer de Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Martí Franquès i Joan XXIII, puguin començar a la tardor. 

En paral·lel, el club i el consistori continuaran treballant en els altres elements de la transformació. La Modificació del Pla General Metropolità inclou canvis importants que hauran de continuar desenvolupant. És el cas del soterrament de tot l’aparcament actual en superfície per mitigar l’impacte en la mobilitat en dies de partit, la renovació del Camp Nou i la construcció del Nou Palau Blaugrana.