Millores

El funicular de Montjuïc reobre aquest dilluns després de sis mesos de revisió

Continuaran els treballs de rehabilitació integral de les estacions durant aproximadament 10 mesos, que es faran fora de l'horari comercial

funicular-montjuic

funicular-montjuic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El funicular de Montjuïc reobre al públic funicular de Montjuïc  aquest dilluns 15 desprésd'estar tancat durant cinc mesos i mig i haver superat la segona part de la revisió i actualització, que era obligatòria després d'haver arribat a les 22.5000 hores de funcionament.

Segons ha informat TMB, continuaran els treballs de rehabilitació integral de les estacions durant aproximadament 10 mesos, que es faran fora de l'horari comercial.

Així, amb el tancament del funicular s'ha aprofitat per rehabilitar les dues estacions, Paral·lel i Parc Montjuïc, on ja s'ha executat la part de l'obra que és incompatible amb el servei de passatgers i actualment s'estan remodelant l'arquitectura de les andanes, les escales, els passatges i dependències.

També se substituirà la il·luminació existent per llums led, es canviarà la línia de peatge de l'estació superior i s'adequaran les instal·lacions a la normativa de protecció civil.

Manteniment preventiu

D'acord amb la normativa del transport per cable, el funicular està sotmès a un règim estricte de manteniment preventiu, que inclou revisions anuals i altres de més profundes en funció del temps de servei.

La primera gran revisió, des de la seva posada en marxa el 1992, ha comportat actuacions "de tanta profunditat" que s'han dividit en dues parts per minimitzar l'impacte.

Notícies relacionades

La primera part de la revisió que es va fer el 2015 va ser la renovació dels trens i del sistema de comandos de la circulació, i la segona, que va començar el 5 de novembre de l'any passat, va consistir en la revisió de la sala de màquines, la de contrapesos i la plataforma de la via.

La segona fase, iniciada el 2018, ha comportat el desboscament complet delselements de seguretat de la instal·lació, la substitució d'equips per envelliment tecnològic i les reparacions i actualitzacions en la infraestructura de la instal·lació.

Temes:

Transports