INVESTIGACIÓ PER UN POSSIBLE ABÚS

Renfe aparta nou vigilants per haver colpejat un immigrant sense bitllet a Barcelona | Vídeo

Sos Racisme denuncia "la brutal agressió" a l'estació de Catalunya

El vídeo d'un passatger permet veure l'acció dels agents de seguretat

agresion-metro-barcelona vid 28 103027-2 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Renfe ha apartat del serveinou vigilants de seguretat de dues empreses subcontractades per haver colpejat amb les porres un noi immigrant que anava sense bitllet al vestíbul de l’estació de plaça de Catalunya.

En el vídeo gravat per un passatger, que ha sigut divulgat a Twitter per Es Racismo, es veu clarament com els vigilants rodegen i colpegen amb les porres el noi, i com procedeixen a immobilitzar-lo i tirar-lo a terra. El vídeo ha sigut retuitejat per SOS Racisme, que assegura: "Condemnem la brutal agressió rebuda per un jove a l’intercanviador de plaça de Catalunya en una operació desproporcionada dels agents de Rodalies". L’oenagé ha facilitat un telèfon perquè l’afectat es posi en contacte amb ells. Fonts de l’entitat han matisat que no es pronuncien encara sobre si es tracta d’una agressió racista o no, ja que no en tenen informació detallada.

Sang a la cara

L’incident es va produir dimecres a les 21.00 hores. En el vídeo es veu com el noi corre pel vestíbul de l’estació de Renfe i el persegueixen diversos vigilants. Quan l’atrapen, el colpegen i el tiren a terra, mentre se senten crits de passatgers que diuen: "¿Però què feu? ¡Pobre tio!". El noi, pel que sembla marroquí i que hauria entrat sense bitllet, va acabar immobilitzat i ferit. Poc després, va haver de ser assistit per una ambulància del SEM. "Presentava sang a la cara, com si li haguessin trencat una cella", ha explicat a aquest diari una passatgera que va arribar quan atenien el ferit.

Aquest mateix matí, Renfe ha informat en un comunicat sobre la mesura disciplinària presa contra els vigilants. "En relació amb l’incident que va tenir lloc ahir a la nit a plaça de Catalunya cap a les 21.00 hores quan un grup de vigilants d’Ombuds i Sureste perseguien una persona que finalment va ser reduïda, Renfe ha obert un expedient informatiu per determinar si els fets són constitutius d’una falta".

La companyia ferroviària afegeix: "Paral·lelament, s’ha exigit a les empreses Ombuds i Sureste que retirin del servei de Renfe els vigilants implicats fins a la resolució de l’esmentat expedient, procediment habitual en aquests casos". I precisa: "Independentment del que determini la investigació d’aquest fet, Renfe mai tolerarà cap actitud, manifestació o acció de maltractament cap a les persones".

Notícies relacionades

 

MÉS INFORMACIÓ BEN AVIAT