L'oposició força Colau a col·locar de nou el llaç groc, però no ho farà

Asens rebutja la mesura tot i que ha aconseguit el suport de la majoria en la comissió de Presidència

La Junta Electoral ordena a Colau suprimir de la web municipal els èxits del seu mandat a petició del PP

zentauroepp47166457 colau190304132828

zentauroepp47166457 colau190304132828 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La comissió de Presidència de Barcelona ha aprovat aquest dimecres una proposta del PDECat perquè l’ajuntament torni a col·locar el llaç groc, però el govern d’Ada Colau  ha rebutjat fer-ho per evitar una "guerra de símbols", segons el tinent d’alcalde Jaume Asens, que ha recordat que es va retirar per ordre de la Junta Electoral.

La iniciativa ha prosperat amb el suport del PDECat, ERC i la CUP; l’abstenció de BComú, i el rebuig de Cs, el PSC i el PP, i demana "que l’ajuntament posi en marxa totes les iniciatives necessàries perquè el llaços grocs en denúncia de la situació dels presos polítics continuïn a les façanes de l’ajuntament i de les seus de districte", segons informa Europa Press.

Condemna als encaputxats

El text també condemna l’"atac" d’un grup d’encaputxats que va despenjar el llaç –abans que el Govern municipal el retirés per ordre de la Junta Electoral–, i demana que l’ajuntament denunciï els protagonistes de l’acció, una cosa que Asens ha assegurat que ja es va fer l’endemà dels fets.

D’altra banda, aquest dimecres ha transcendit l’ordre emesa per la Junta Electoral Central (JEC) perquè l’Ajuntament de Barcelona suprimeixi de la seva pàgina web "tota la informació relacionada amb els èxits obtinguts durant el mandat" de l’alcaldessa Ada Colau.

Notícies relacionades

La Junta Electoral resol d’aquesta manera la denúncia que va presentar el regidor del PP Alberto Fernández Díaz, que des de la convocatòria d’eleccions generals s’observa a la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona "un informació del que semblen èxits i realitzacions de l’actual govern municipal, cosa que contravé el que s’estableix a l’article 50 de la LOREG".

Informació retirada

Fonts de l’ajuntament han precisat que fa dies que van rebre el requeriment i que la informació denunciada pel PP va ser retirada de la web del consistori el 14 de març.

Temes:

Ada Colau