l'última per a molts regidors

Colau encapçala la visita consistorial a les clarisses de Pedralbes

La mare abadessa demana a l'ajuntament que continuï atenent les necessitats del monestir

20190315 429407 colaupedralbesr 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encapçalat aquest divendres la visita que la corporació municipal realitza anualment a les monges clarisses del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, que ha sigut l’última visita de molts regidors com a tals, ja que no repetiran a les llistes de les eleccions municipals de maig.

Han visitat diversos espais del monestir, les monges del qual han transmès als regidors les seves necessitats, han agraït els treballs realitzats i han ofert el mató que elaboren elles mateixes, en una trobada que se celebra tradicionalment a Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat, però que aquest any es va retardar per una intervenció quirúrgica de la mare abadessa, Montserrat Casas.

Visita anual

Del Govern municipal hi han anat també el tinent d’alcalde Jaume Asens i el regidor Agustí Colom, i també ho han fet l’exalcalde i líder municipal del PDECat, Xavier Trias; la presidenta d’ERC a l’ajuntament, Montserrat Benedí; el del PP, Alberto Fernández; el regidor de Cs Santiago Alonso i el no adscrit Joan Josep Puigcorbé, entre d’altres.

Colau ha reafirmat el compromís de l’ajuntament amb el monestir i amb aquesta visita anual –“a l’inici del mandat hi havia qui en dubtava”, però sempre ho han tingut clar, segons ella–, no només per tradició sinó també per un vincle d’afecte en una ciutat que entén que és important cuidar-se els uns als altres.

“Ens hem de cuidar els uns als altres perquè la ciutat sigui forta i pugui afrontar tots els reptes, alguns de molt difícils, que ens toca abordar”, ha ressaltat Colau, que ha apostat per continuar amb les obres de restauració i també per promoure que més persones visitin el monestir i coneguin el que ha descrit com una joia de la ciutat.

La restauració

La mare abadessa ha agraït el compromís de l’ajuntament amb el monestir: “Valorem que s’hagi fet tan bona eina i tan rigorosa amb la història”, i ha destacat el treball de l’equip de restauradors i de totes les persones que col·laboren amb el monestir.

“Tot l’equip ha treballat amb molta dedicació i amor. Estem segures que els visitants ho disfrutaran molt. Ens agrada veure com tot l’equip del monestir i urbanisme treballen junts. Empreses, investigadors, guies... fa que cada vegada ens visiti més gent”, ha destacat.

Notícies relacionades

Així mateix, ha demanat a Colau que es continuïn atenent les necessitats del monestir: “Malgrat que som conscients de les necessitats de Barcelona, ens atrevim a demanar-li que no deixin d’atendre el monestir i segueixin amb les obres de restauració”, com arreglar la casa de l’hort per evitar ensurts, en les seves paraules.

 

Temes:

Ada Colau