La batalla de la capital catalana

Mascarell s'integra a la candidatura de Forn a l'alcaldia de Barcelona

L'encara delegat del Govern a Madrid s'afegirà a la llista de JxCat la setmana que ve

L'exregidor aposta per un govern "fort" que combati el risc de decadència de BCN

zentauroepp43450875 ferran mascarell181203102732

zentauroepp43450875 ferran mascarell181203102732 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Ferran Mascarell anirà en la llista que Junts per Catalunya presentarà a Barcelona en les eleccions municipals amb Joaquim Forn com a alcaldable. Així ho ha anunciat aquest dijous l’encara delegat del Govern a Madrid, que ha explicat que la seva incorporació s’anunciarà la setmana que ve.

Mascarell no ha precisat en quin número de la candidatura figurarà, i de fet ha demanat esquivar aquest fet per centrar-se en el projecte de ciutat que vol, que, diu, comparteix amb Forn, a qui ha visitat a la presó, i amb la número dos i probable cap de llista efectiva, Elsa Artadi. Forn ha celebrat l’anunci amb un missatge al seu compte de Twitter.

Probable número quatre

Que Mascarell se sumi a la llista de Junts per Catalunya no és en si mateix una sorpresa: Fa mesos era vist com un potencial alcaldable, i rebia el recolzament de Carles Puigdemont, però al final l’elegit com alcaldable va ser Forn. El primer pas per ficar-se en la carrera de les municipals el va fer el maig, quan va postular una candidatura unitària del sobiranisme. Després de la confirmació que Forn seria el cap de llista, que va tenir la seva elaboració, i que Elsa Artadi es presentés aquesta setmana com a número dos de la llista i Neus Munté com tercera, el més probable és que Mascarell ocupi la quarta plaça, tot i que podria invertir-la amb Munté i anar en la tercera.

Al desembre, Mascarell va sorprendrea l’anunciar que finalment es presentaria en solitari a l’alcaldia, i ho va argumentar advertint que no quedava temps per prendre decisions i afrontar el combat contra la pèrdua de protagonisme de Barcelona per la falta de recolzament estatal.

Ciutat “regalada”, ciutat “ajudada”

Notícies relacionades

Aquest dijous, Mascarell ha lamentat que ERC no volgués afegir-se a una llista conjunta i ha apostat per centrar-se en quatre pilars: la vivenda, la seguretat, la mobilitat i la lluita contra la precarietat. Ha advertit que la Barcelona d’Ada Colau no ha tingut projecte i ha remarcat que Madrid és una ciutat “regalada” i Barcelona, una ciutat “lluitada”, perquè la primera sempre ha rebut el recolzament del Govern central, en tant que la capital catalana s’ha anat veient relegada quant al recolzament que rep. 

Mascarell no ha volgut abordar el possible mapa de pactes que s’obre en un escenari en el qual es contempla que diverses candidatures tenen opcions de superar els set o vuit regidors: ERC, Barcelona en Comú, la llista de Manuel Valls. També la de Junts per Catalunya té aquestes opcions, opina Mascarell. Tot i que les enquestes li donen cinc regidors, ell considera que la llista de Forn pot "guanyar còmodament" les eleccions municipals.