L'ACCÉS A LA VIVENDA

Colau multa dos fons voltor per tenir dues finques buides durant anys

Les sancions, que sumen 2,8 milions d'euros, s'apliquen en virtut de la llei catalana de vivenda

zentauroepp47166457 colau190304132828

zentauroepp47166457 colau190304132828 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona tancarà aquesta setmana amb sancions que sumen 2,8 milions d’euros dos expedients a dues societats (fons voltors) per tenir des de fa més de dos anys dos edificis sencers amb un total de 24 pisos buits, en aplicació de la llei catalana de vivenda.

L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha anunciat aquestes multes, les més altes imposades per penalitzar el mal ús de la vivenda des que el 2007 es va aprovar la llei catalana, en declaracions a la cadena Ser.

Colau ha remarcat que aquestes multes no responen a una voluntat recaptatòria, sinó que volen que els propietaris "entenguin el canvi de lògica i posin de lloguer assequible aquestes vivendes", ja que la llei no permet la seva expropiació forçosa en aquests casos, de la qual s’ha manifestat partidària.

Finques en ple Eixample

Notícies relacionades

De fet, en aquests dos casos l’Ajuntament de Barcelona podria rebaixar les sancions si s’arribés a algun compromís de cessió de les vivendes. Els dos expedients que culminaran aquesta setmana corresponen a finques senceres que són al carrer Pau Claris i al carrer Aragó, en ple districte de l’Eixample. Una d’elles porta més de 6 anys buida i l’altra almenys des del 2008.

A més d’aquests dos expedients, que ja estan pràcticament tancats, l’alcaldessa ha informat que el consistori està treballant en 26 procediments més, també per societats i grans tenidors que tenen pisos buits des de fa més de 2 anys.