DOL A LA CAPITAL CATALANA

Quatre morts per incendi a Barcelona en tan sols cinc dies

Dues persones, de 64 i 75 anys, han mort aquest diumenge al cremar el seu pis en una finca de les Corts

Els tres focs mortals es van registrar a primera hora i en vivendes habitades per persones grans

47206997 60

47206997 60 / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

En tan sols cinc dies; en el temps que ha transcorregut entre la matinada de dimecres passat i diumenge al matí, quatre persones han perdut la vida a Barcelona a conseqüència d’incendis originats a les seves cases. Com és obvi, no hi ha cap connexió entre aquestes tragèdies, tot i que sí que hi ha un parell de dades a tenir en compte: les víctimes tenien entre 64 i 82 anys i tot va començar abans que arrenqués el dia

L’últim foc mortal s’ha registrat a primera hora d’aquest diumenge en un immoble d’11 plantes situat al número 42 de l’avinguda de Xile. Una parella formada per un home de 74 anys i una dona de 65 han perdut la vida després d’incendiar-se de manera virulenta la seva vivenda. No s’ha pogut fer res per ells malgrat que un veí ha intentat fer caure la porta del pis 4t 4a amb un extintor. No ho ha aconseguit, i d’haver-ho fet, les flames es podrien haver expandit amb més facilitat. Les plantes inferiors a la vivenda afectada van ser desallotjades, però els veïns han pogut anar tornant a les seves cases així que avançava el control del foc, que s’ha considerat extingit a les 9.11 hores, poc més d’hora i mitja després que se’n donés l’avís i que es personessin al lloc 14 dotacions dels bombers i 11 ambulàncies del SEM, a més de Mossos d’Esquadra i agents de la Guàrdia Urbana. Al marge de la parella, també s’ha trobat mort el gos que vivia amb ells al pis. 

Poder respirar

Amanda Luna, resident a la finca, ha explicat al 3/24 que a l’adonar-se de l’incendi s’ha tancat a l’habitació, amb la finestra primer tancada, tot i que els bombers l’han avisat que la podia obrir una mica per poder respirar: “Hi havia molt de fum tant dins com fora de l’edifici, però ens anàvem comunicant amb els bombers i al final hem pogut abandonar l’edifici”. La ràpida actuació dels apagafocs i la col·laboració dels veïns ha sigut clau perquè el tràgic succés no anés a més. 

El cap de dia dels Bombers de Barcelona, Antonio Cabeza, ha explicat que quan els efectius han accedit al pis, la vivenda cremava gairebé en la seva totalitat. S’ha intentat reanimar una de les víctimes quan s’ha pogut entrar a la casa, però desgraciadament, no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida. De moment, es desconeixen les causes de l’incendi, i la policia científica ha iniciat una investigació, per la qual cosa caldrà esperar per saber si el fum ha sigut la causa de la mort. 

Notícies relacionades

Aquestes dues morts s’uneixen a les dues persones que van perdre la vida en dos incendis registrats un la matinada de dimecres i l’altre la de dissabte. Les tres tragèdies coincideixen en el fet que els morts eren ja de certa edat i que les flames es van originar abans que comencés el dia. El foc de dimecres va segar la vida d’un home de 82 anys al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc. L’incendi, que va començar cap a les sis del matí, va obligar a desallotjar 40 veïns dels números 2 i 4 del carrer de Súria. Hi van resultar ferides tres persones, una d’elles molt greu i que va acabar morint al no poder superar l’estat crític.

Una altra vegada a Sants

L’altre foc va tenir lloc la matinada de divendres a dissabte al mateix districte barceloní, però en aquest cas al número 131 del carrer de Sants, concretament al cinquè pis. Les flames es van localitzar al menjador de la víctima, lloc en què ja va ser trobada sense vida. No va ser necessari desallotjar la resta de residents, perquè el fum no va arribar a l’escala ni s’havia produït cap dany en l’estructura de l’immoble. L’avís d’un veí a les 1.50 hores va fer desplaçar fins a la finca cinc dotacions dels Bombers de Barcelona, que van ser els qui van trobar l’home, de 77 anys. 

Temes:

Bombers Incendis