40 municipis afectats

La Generalitat mantindrà activat l'episodi d'alta pol·lució tot el cap de setmana

L'entrada d'aire i núvols ha fet disminuir el nivell de contaminació

davidtriadutancada

davidtriadutancada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat de Barcelona presenta aquest divendres uns nivells elevats de contaminació que són evidents a simple vista, com es veu en la imatge de dalt, presa des d’un avió. La Generalitat mantindrà activat tot el cap de setmana l’episodi per alta pol·lució de partícules en 40 municipis de l’àrea metropolitana barcelonina. No obstant, l’entrada d’aire i núvols aquesta tarda ha fet baixar els nivells tant d’òxids de nitrogen com de partícules en suspensió.

Després d’activar aquest dijous l’alerta, que no impedeix la circulació de vehicles, el departament ha considerat que la persistència de l’anticicló en els pròxims dies continuarà dificultant la dispersió de partícules contaminants PM10, que són elevades a Catalunya.

L’augment de la mobilitat pel Mobile World Congress i l’anticicló han provocat aquest episodi, i el Servei Català de Trànsit (SCT) està gestionant la velocitat en les vies ràpides.

Notícies relacionades

Malgrat que el protocol no comporta restricció de vehicles, es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar transport públic i reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

La mitjana diària dels nivells de PM10 durant els últims dies ha sigut superior al límit diari de 50 mil·ligrams per metre cúbic a més d’una estació de mesurament de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de l’Àmbit 40, que són els 40 municipis de la conurbació de Barcelona que han subscrit un pla de millora de la qualitat de l’aire fins al 2020.

Temes:

Contaminació