PROTESTA LABORAL

Reunió in extremis per evitar la vaga del Metro de Barceloma

La Conselleria de Treball convoca per a aquesta tarda els sindicats i TMB

La protesta complicarà la mobilitat a la ciutat durant el Mobile World Congress

undefined41396410 barcelona 22 12 2017  barcelona barceloneando  va sobre la m181019173550

undefined41396410 barcelona 22 12 2017 barcelona barceloneando va sobre la m181019173550 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Treball ha convocat aquest diumenge a la tarda els sindicats dels treballadors del Metro de Barcelona i a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a una nova reunió. L’objectiu d’aquesta trobada, que començarà a les 16 hores, serà intentar trobar un acord in extremis per desconvocar les aturades parcials previstes entre demà dilluns i el 28 de febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. La protesta dificultarà la mobilitat de la capital catalana.

El comitè del metro ha cridat als treballadors del suburbà a fer aturades de dues hores del 25 al 28 de febrer entre les 7:00 i les 9:00 del matí, les 16:00 i les 18:00 hores i entre les 22:30 i les 00:30 hores en protesta per la gestió que fa la direcció de la crisi de l’amiant, entre altres qüestions.

Serveis mínims

Per afrontar aquestes aturades, la Generalitat ha decretat uns serveis mínims que suposen que el metro funcioni al 50 % a les hores punta (de 7 a 9 hores i de 16 a 18 hores) i al 30 % entre les 22.50 hores fins al final de l’horari.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha advertit que les aturades de dues hores per tanda tindran “efectes greus” en el servei i perjudicaran “la reputació de la ciutat”, i ha qualificat d’“insuficients” els serveis mínims de la Generalitat.

Recomanacions als ciutadans

En aquest escenari, l’autoritat del transport ha recomanat la ciutadania que variï els horaris dels desplaçaments o que busqui mitjans alternatius com l’autobús, que veurà reforçades algunes de les seves línies.

GSMA, l’entitat organitzadora del Mobile World Congress, ha assegurat que té preparat un pla de contingència “integral” per garantir que els assistents al certamen puguin arribar a la fira sense problemes.

Servei especial d’autobusos

El pla preveu la posada en marxa d’un servei especial d’autobusos, contractat a TMB, que connectarà durant els quatre dies del Mobile (del 25 al 28 de febrer) de 7 a 21 hores el recinte firal de Gran Via amb el de Montjuïc, on tindrà lloc l’esdeveniment 4YFN i el Women4Tech.

El Mobile arrencarà també demà sense Uber i Cabify, després que les plataformes de mobilitat abandonessin la ciutat per la regulació feta per la Generalitat, que restringeix la seva activitat.

Taxis complets

D’altra banda, la flota de taxis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que té fins a 10.523 llicències, podrà treballar per complet per “garantir una oferta suficient de taxis”.

La mesura funcionarà entre el dissabte 23 de febrer i fins al dia 28 de febrer.

Vagues desconvocades

Notícies relacionades

Fa pocs dies s’ha desactivat la vaga convocada pels treballadors de neteja de Valoriza Facilities, una empresa que opera a l’aeroport de Barcelona-el Prat, després d’arribar a un acord amb la direcció.

També els vigilants dels controls de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat van desconvocar fa dies la vaga prevista entre el 24 de febrer i el 3 de març al pactar amb l’empresa una sèrie de mesures que reivindicaven.