QUEIXES

Sense voreres per les obres a l'escola Ignasi Iglésias

Una associació de veïns denuncia la sobreocupació de la via pública per l'ampliació d'un centre educatiu

zentauroepp46861587 barcelona 07 02 19   calle de torras i bages con la calle de190207163949

zentauroepp46861587 barcelona 07 02 19 calle de torras i bages con la calle de190207163949 / SILVIA CORTADA BALLUS

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Les obres d’ampliació de l’Escola Ignasi Iglésias, situada al barri de Sant Andreu de Barcelona, fan anar de corcoll alguns veïns. No tenen res en contra de la millora de les instal·lacions d’aquest centre educatiu, que guanyarà un nou edifici de tres plantes on abans hi havia un petit poliesportiu. L’associació de veïns Sant Andreu Nord-Tramuntana s’ha queixat formalment al Districte i al Consorci d’Educació per la que consideren una sobreocupació de la via pública. 

El vocal d’urbanisme de l’entitat veïnal, Luis Esteban, denuncia la desaparició de dues voreres, la del carrer de Palomar i la del passeig de Torras i Bages. La segona fa uns 10 metres.“Ens han deixat sense voreres. Molta gent acaba caminant per la calçada, entre els cotxes, i qualsevol dia tindrem un accident”,afirma Esteban, que va aconseguir recuperar per als vianants una tercera vorera engolida per les obres, la del carrer Cinca. En aquesta via, on és ubicada l’actual entrada principal a l’escola, l’ajuntament va atendre les seves reclamacions i va col·locar un camí segregat del trànsit amb barreres de formigó on abans hi havia cotxes aparcats.

L’entitat denuncia, a més, la desaparició d’una marquesina d’autobusos –substituïda a escassos 10 metres per una una senzilla parada–, d’una font i d’un parell d’arbres en el tram d’uns 100 metres de Torras i Bages afectat per l’ampliació del centre educatiu. Fonts de l’ajuntament consultades per EL PERIÓDICO expliquen que en una part d’aquesta superfície ara tancada se situarà la sortida d’aires de l’estació de metro Torras i Bages, que fins ara havia estat ubicada al recinte escolar. Aquests treballs complementaris a l’ampliació de l’escola expliquen la invasió completa de la vorera i d’un carril de la calçada tan criticada pel vocal de l’entitat.

Les mateixes fonts municipals afegeixen que les actuacions als carrers de Cinca i Palomar estaran acabades el mes d’abril, i que la font i la marquesina tornaran al seu lloc original quan acabin d’instal·lar la sortida d’aires a Torras i Bages, unes feines que segurament requeriran més paciència encara per part dels veïns de la zona.

Seguretat viària

Notícies relacionades

Un altre dels fronts oberts de l’associació de veïns amb seu als baixos de la Casa Bloc és la seguretat viària en l’entorn d’un altre centre educatiu de primària, l’Escola Molí de Finestrelles. La reurbanització de l’illa formada pels carrers de Lanzarote, Eiximenis, Valentí Iglesias i Residència com a plataforma única preocupa l’entitat, que està recollint firmes per demanar a l’ajuntament que instal·li puntals que protegeixin els nens i famílies. “Amb la reforma d’aquest entorn han desaparegut un centenar de places d’aparcament, i ens estem trobant que alguns cotxes continuen aparcant perquè no hi ha puntals i tampoc veiem que s’estiguin posant multes”, explica Esteban, que denuncia que l’estacionament de cotxes provoca que els vianants circulin per l’espai destinat a la circulació de vehicles.

El Districte de Sant Andreu ja estudia la col·locació de més puntals –actualment hi ha una filera en el tram entre Torras i Bages i Lanzarote– i ha encarregat a la Guàrdia Urbana una vigilància especial en aquesta zona residencial per evitar estacionaments irregulars (només hi ha una vintena de places d’aparcament, majoritàriament per a residents amb distintiu).

Diverses persones circulen per la zona del carrer de Residència habilitat per als vehicles / sílvia cortada