ELECCIONS DEL 26-M

Colau presenta una llista continuista a les municipals

BComú repeteix alineació amb les excepcions de Pisarello, Ortiz, Montaner i Colom

Subirats, Martí i la diputada al Congrés Lucía Martín, les noves incorporacions

20190211 424899 candidaturacolaumo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Ada Colau ha presentat aquest dilluns els candidats que l’acompanyaran en la llista que Barcelona en Comú presentarà a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. No hi ha hagut revolució, tot i que sí alguns canvis en una llista continuista.

De la formació de la candidatura es coneixien algunes dades rellevants, com que el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, no repetirà: optarà a les eleccions europees.

També ho deixen la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i el regidor de Vivenda, Josep Maria Montaner.

Col·laboradors

Colau ha elegit gent que ha col·laborat estretament amb ella en el passat més o menys recent. El nou número dos, Joan Subirats, actual comissionat de Cultura, ha sigut mentor de l’alcaldessa i un dels seus principals recolzaments a la seva entrada en la política. 

El nou número 8, l’exdirigent del PSC Jordi Martí, ha sigut un dels principals col·laboradors de Colau com a gerent municipal.

Janet Sanz, un dels principals referents de la gestió de BComú en els últims quatre anys, puja del cinquè lloc del 2015 al tercer.

Jaume Asens, el regidor que encapçala la defensa dels drets humans i serveix d’enllaç a Colau amb el món independentista, repetirà com a quart.

La PAH

Lucía Martín, diputada de Podem al Congrés i antiga activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que Colau va encapçalar com a portaveu, canvia Madrid per Barcelona.

També repeteixen Gala Pin, regidora de Ciutat Vella i qüestionada pels sectors econòmics del districte, i Mercedes Vidal, que com a responsable de Mobilitat va viure un inici de mandat complicat –sobretot per la vaga del metro– i apuntava que no tenia la plaça segura.

En el número 9, hi figura Eloi Badia, regidor de Presidència i un dels edils que ha assumit les gestions més rellevants del dia a dia del mandat.

Aquesta és llista de Barcelona en Comú:

1- Ada Colau

2- Joan Subirats

3- Janet Sanz

4- Jaume Asens

5- Lucía Martín

6- Laura Pérez

7- Gala Pin

8- Jordi Martí

9- Eloi Badia

10- Mercedes Vidal

11- Pau González

12- Gemma Tarafa

13- Ancor Mesa

14- Jessica González

15- Jordi Rabassa

16- Natàlia Martínez

17- Jordi Matas

18- Carolina Recio

19- Eduard Corbella

20- Yusef Quadura

Notícies relacionades

21- Eva Campos

22- Núria Marcet