TRANSPARÈNCIA

Els taxis de Barcelona oferiran un preu tancat com els VTC

L'Imet estudia incorporar aquesta novetat en les 'apps' que ja hi ha actualment al sector

zentauroepp16839860 barcelona  barcelones  31 08 2011    barcelona   tema  los r180522141625

zentauroepp16839860 barcelona barcelones 31 08 2011 barcelona tema los r180522141625

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

L’Institut Metropolità del Taxi (Imet) estudia la possibilitat d’introduir una tarifa amb preu tancat que s’incorporaria al sistema tarifari actual. Aquest preu tancat s’aplicaria únicament a través de les aplicacions per a ‘smartphones’ que hi ha actualment al sector del taxi de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb aquesta iniciativa el sector del taxi persegueix oferir una dada molt ben valorada pels usuaris de plataformes com Uber i Cabify, que mostren un preu tancat a partir d’un complex algoritme basat en variables com l’origen i la destinació però també l’oferta i la demanda en temps real.

La utilitat en què treballa l’Imet estarà basada en els algoritmes que actualment utilitza AMB Taxi Barcelona, una aplicació creada el 2015AMB Taxi Barcelona que permet conèixer la distància, la durada i el preu aproximat del trajecte d’acord amb la tarifa vigent. Aquesta eina gratuïta –originalment de consulta i descarregada per més de 50.000 usuaris només des de Google Play– ara es podria integrar en la desena d’‘apps’ ja vigents que permeten demanar un taxi a la gran Barcelona com MyTaxi, JoinUp o TaxiClick. “Fa bastant temps que estem treballant en aquesta eina basada en preus mitjans, regulats. El preu no variarà; serà el mateix tant si plou com si neva o si hi ha pocs o molts taxis”, aclareix la gerent de l’Imet, Maria Teresa Carrillo, en declaracions a EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

L’organisme públic que gestiona el servei del taxi a la Barcelona metropolitana espera donar-li més transparència al sistema tarifari i trencar amb la incertesa que de vegades pot tenir l’usuari en el moment d’agafar un taxi. “Estem fent passos endavant per modernitzar el sector del taxi, com quan es va fer obligatori portar datàfon als cotxes perquè els clients poguessin pagar amb targeta, però tots aquests passos requereixen seguir la legalitat vigent. Haurem de fer una modificació reglamentària per introduir aquest punt”, explica Carrillo, qui destaca la bona acollida de la iniciativa entre les associacions de taxistes i les empreses mediadores responsables de les ‘apps’.

Aquesta mesura serà presentada en el pròxim Consell d’Administració de l’Imet per a la seva aprovació i, posteriorment, el Ple del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona hauria de ratificar-la. Amb tot, superades les aprovacions reglamentàries, l’Imet calcula que aquest nou servei podria estar operatiu aquesta primavera.

Temes:

Taxis