Pastor encarrila l'aprovació definitiva dels pressupostos de Badalona amb els suports d'ERC i ICV

El vot de Guanyem serà decisiu perquè puguin acabar prosperant els comptes municipals per a aquest 2019

zentauroepp46760322 pastor encauza la aprobaci n definitiva de los presupuestos 190129194319

zentauroepp46760322 pastor encauza la aprobaci n definitiva de los presupuestos 190129194319

1
Es llegeix en minuts

ElGovern municipal en minoria del PSC a Badalona, que lidera Àlex Pastor, continua fent passos per aconseguir aprovar definitivament els comptes municipals per al 2019. Dilluns va arribar a unacord amb el grup municipal d’Esquerra Republicanade Catalunya-Avancem MES, després del que ja havia aconseguit anteriorment ambICV-EUiA,segons el qual aquests es comprometen a votar afirmativament la proposta del pressupost per a l’any 2019.

El document firmat amb ERC comprèn diferents àmbits com elsdrets socials, l’atenció a persones discapacitades, l’urbanisme, el benestar animal, la salut i l’educació. En el pressupost s’inclouran, entre altres partides, 100.000 euros per a ajuts al lloguer per a famílies vulnerables; 98.000 euros per a l’adaptació de semàfors per a cecs, i 400.000 euros per fer caure l’antiga fàbrica Mobba.

L’acord pactat amb ICV inclou una modificació del pressupost per destinar 300.000 euros en microcrèdits a fid’ajudar emprenedors i fomentar l’ocupació, 400.000 euros per a rehabilitació i millora de les instal·lacions elèctriques de vivendes, i dos milions d’euros per a la instal·lació de l’envelat provisional del Mercat Torner.

Després d’aquests acords amb dos dels tres partits que amb Badalona en Comú formaven l’anterior Govern municipal, presidit per Dolors Sabater, l’actual alcalde,Pastor, té el vot afirmatiu de 9 dels 14regidors que necessita per a l’aprovació amb majoria absoluta dels comptes per a aquest any. Així doncs, en tindria prou amb el vot afirmatiu dels cinc regidors de Guanyem Badalona en Comú per obtenir la majoria necessària per tirar endavant el pressupost.

Recta final

Notícies relacionades

El posicionament de Guanyem serà clau per saber si els comptes acaben prosperant. De moment, no han donat el ‘sí’ definitiu. Segons va avançar el mitjà local Badalona Comunicació, l’alcalde es reunirà el proper dimecres al matí amb la seva predecessora en el càrrec, Dolors Sabater, per intentar tancar el document convencent els comuns i la CUP.

 

Temes:

Alcaldes