PETICIÓ DE PLE EXTRAORDINARI

El PDECat i ERC volen reprovar Colau per la inseguretat

L'oposició alerta de la gravetat revelada per l'últim baròmetre de Barcelona

Jordi Coronas, Xavier Trias, Montse Benedi y Jordi Martí

Jordi Coronas, Xavier Trias, Montse Benedi y Jordi Martí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els grups del PDeCAT i ERC a l’Ajuntament de Barcelona han registrat al consistori la petició de celebració d’un ple extraordinari per abordar una proposició conjunta per reprovar al Govern municipal en matèria de seguretat i prevenció, i reclamar més dotació humana, material i de formació per a la Guàrdia Urbana.

Els regidors Xavier Trias (PDeCAT) i Jordi Coronas (ERC) han explicat en roda de premsa aquest divendres que la petició està motivada pel resultat del Baròmetre Semestral de l’ajuntament, que reflecteix que el principal problema que perceben els barcelonins és la inseguretat.

Trias ha assegurat que en el ple es vol demanar de forma constructiva "que es canviïn les polítiques municipals" en seguretat, i espera que la resta de grups municipals recolzin la iniciativa del PDECat i ERC.

"El nom d’una ciutat va lligat a la seguretat: quan hi ha inseguretat, la gent s’espanta", i per això consideren molt greu el resultat del baròmetre, que posa en una situació difícil l’alcaldessa, Ada Colau, ha afegit.

Notícies relacionades

El republicà Jordi Coronas ha afirmat que a la Guàrdia Urbana hi ha "una sensació de poca complicitat i desconfiança en el Govern municipal", cosa que no pot passar, i ha demanat recolzar al cos amb recursos, no amb discursos.

"No és per fustigar l’alcaldessa", que ja va ser reprovada per la seva gestió en seguretat, ha afegit, sinó que busquen que s’abordi aquest problema.