05 juny 2020

Anar al contingut

infantesa

La Ciutat dels Somnis creix en espai i activitats

Acollirà més de 120 activitats lúdiques, esportives i artístiques del 27 al 31 de desembre

El Periódico


La Ciutat del Somnis –el concepte que va rellevar el Festival de la Infantesa– torna per Nadal a Barcelona amb el ganxo de créixer en mida, espais i experiències lúdiques per a tota la família. Hi haurà més esport, diversió i professions per jugar a ser grans. Des del 27 al 31 de desembre –un dia més que l’any passat–, aquest muntatge proposarà 120 activitats per a nens i nenes de 0 a 12 anys i els seus acompanyants. Es calcula que atraurà uns 25.000 participants.

En aquesta nova edició, es recrearan gairebé una trentena d’equipaments urbans, des d’una escola a un hospital, un pavelló esportiu, un hotel, un mercat o l’aeroport, entre d’altres. Se segueix així la línia conceptual iniciada l’any passat de recrear una ciutat imaginària amb materials reciclables als palaus 1, 2 i a la plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc. La superfície ocupada assoleix els 15.000 metres quadrats, un 25% més que el 2017, mentre que les propostes creixen un 20%.

Els nens i nenes podran jugar a ser veterinaris, futbolistes, infermers, professors de laboratori, bombers, missatgers, arquitectes, cambrers, periodistes i fins a més 100 professions i oficis. La Ciutat està organitzada conjuntament per la Fira i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació i més de 40 entitats i empreses.

Pedagogia i diversió

El director de negoci propi de Fira de Barcelona, ​​Salvador Tasque, ha destacat que continuen “apostant per un esdeveniment amb una clara vocació pedagògica i que combina educació i entreteniment a partir de jocs i activitats d’experimentació, acció i esport per assegurar la diversió”. Alhora, mostra als petits les professions que fan que una ciutat funcioni. 

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, ​​Laia Ortiz, ha destacat que la Ciutat dels Somnis té “coherència en la proposta d’activitats, sense estereotips”. Es pot destacar el seu caràcter més inclusiu, la rebaixa dels preus a la meitat (costen 6 euros) i el repartiment de 2.000 entrades solidàries que són elements clau del nou festival, ha afegit.

Aquest any també s’ha incrementat l’esport, concentrat al palau 2, on es podrà jugar a futbol, ​​bàsquet, practicar diverses modalitats sobre patins, escalar, esquiar, o participar en diferents carreres, a més d’activitats relacionades amb l’acció i l’experimentació. En conjunt, es calcula que més de 1.000 nens podran estar jugant simultàniament.

Es pot destacar l’increment de les activitats per a menors de 4 anys i per a la franja de 10 a 12 anys. En conjunt, es millora també l’oferta de propostes pensades perquè hi participin de forma activa mares, pares, germans adolescents i altres acompanyants.