infantesa

La Ciutat dels Somnis creix en espai i activitats

Acollirà més de 120 activitats lúdiques, esportives i artístiques del 27 al 31 de desembre

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Ciutat del Somnis –el concepte que va rellevar el Festival de la Infantesa– torna per Nadal a Barcelona amb el ganxo de créixer en mida, espais i experiències lúdiques per a tota la família. Hi haurà més esport, diversió i professions per jugar a ser grans. Des del 27 al 31 de desembre –un dia més que l’any passat–, aquest muntatge proposarà 120 activitats per a nens i nenes de 0 a 12 anys i els seus acompanyants. Es calcula que atraurà uns 25.000 participants.

En aquesta nova edició, es recrearan gairebé una trentena d’equipaments urbans, des d’una escola a un hospital, un pavelló esportiu, un hotel, un mercat o l’aeroport, entre d’altres. Se segueix així la línia conceptual iniciada l’any passat de recrear una ciutat imaginària amb materials reciclables als palaus 1, 2 i a la plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc. La superfície ocupada assoleix els 15.000 metres quadrats, un 25% més que el 2017, mentre que les propostes creixen un 20%.

Els nens i nenes podran jugar a ser veterinaris, futbolistes, infermers, professors de laboratori, bombers, missatgers, arquitectes, cambrers, periodistes i fins a més 100 professions i oficis. La Ciutat està organitzada conjuntament per la Fira i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació i més de 40 entitats i empreses.

Pedagogia i diversió

El director de negoci propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasque, ha destacat que continuen “apostant per un esdeveniment amb una clara vocació pedagògica i que combina educació i entreteniment a partir de jocs i activitats d’experimentació, acció i esport per assegurar la diversió”. Alhora, mostra als petits les professions que fan que una ciutat funcioni. 

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha destacat que la Ciutat dels Somnis té “coherència en la proposta d’activitats, sense estereotips”. Es pot destacar el seu caràcter més inclusiu, la rebaixa dels preus a la meitat (costen 6 euros) i el repartiment de 2.000 entrades solidàries que són elements clau del nou festival, ha afegit.

Aquest any també s’ha incrementat l’esport, concentrat al palau 2, on es podrà jugar a futbol, bàsquet, practicar diverses modalitats sobre patins, escalar, esquiar, o participar en diferents carreres, a més d’activitats relacionades amb l’acció i l’experimentació. En conjunt, es calcula que més de 1.000 nens podran estar jugant simultàniament.

Notícies relacionades

Es pot destacar l’increment de les activitats per a menors de 4 anys i per a la franja de 10 a 12 anys. En conjunt, es millora també l’oferta de propostes pensades perquè hi participin de forma activa mares, pares, germans adolescents i altres acompanyants.