El maig del 2019

Ada Colau opta a la reelecció com a alcaldessa de Barcelona

La coordinadora general de Catalunya en Comú anuncia un acord amb la Generalitat per destinar el 30% de les noves vivendes a ús social

colau / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona i coordinadora general de Catalunya en Comú, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres que opta a la reelecció del’alcaldia de Barcelona en els comicis municipals del maig del 2019. “Avui formalitzo la meva candidatura amb Barcelona En Comú", ha assegurat. "Comença un procés de primàries intern", ha afegit. Ho ha dit en el programa 'El matí de Catalunya Ràdio', on ha assegurat: "Malgrat governar en minoria hem pogut fer una agenda del canvi impressionant".

Colau va guanyar les eleccions municipals del maig del 2015 per només 17.000 vots, i va rellevar en l’alcaldia Xavier Trias (CiU).

Els propers mesos se li presenten complicats. Colau haurà d’explicar molt bé quin llegat deixa per contrarestar el discurs delsdetractors, que, en diferents llocs de l’ofensiva, comencen a donar per fet que no aconseguirà reeditar el resultat.  Respecte a hipotètics acords amb altres forces, Colau ha dit: “No faré en cap cas un govern ni amb el senyor [Manuel] Valls ni amb el PDECat”, ha assegurat.

L’alcaldessa ha respost sobre altres temes. Ha assegurat entendre la vaga de fam dels presos independentistes per denunciar l’"excepcionalitat jurídica" que estan patint i s’ha referit també al Govern de Pedro Sánchez. "Ha fet alguns passos que l’han desmarcat del PP però no em sembla seriós anunciar un Consell de Ministres el dia 21 de desembre a Barcelona per aprofitar per fer política sense haver parlat amb els amfitrions", ha assegurat davant de la qüestionada celebració a la capital catalana just al fer un any de les eleccions autonòmiques convocades per l’anterior Govern a l’empara de l’article 155 de la Constitució. "Un Consell de Ministres ha de venir per fer política en majúscules, no per passejar-se", ha insistit. "S’esperen gestos de veritat a Catalunya". 

Pisos socials

Notícies relacionades

D’altra banda, l’alcaldessa ha anunciat que ha arribat a un acord per destinarel 30% de les noves vivendes a ús social, un acord que tenia un escull amb la Generalitat. Després de setmanes de negociacions entre l’ajuntament i el Departament de Territori, inclosa una reunió d’alt nivell entre l’alcaldessa i el conseller Damià Calvet, s’ha arribat a un acord que desbloqueja l’aprovació, i que es concretarà aquesta tarda.

Sobre la venda ambulant, cada vegada més visible a la ciutat, Colau ha negat que el 'top manta' s’hagi "descontrolat" a Barcelona. "Tenim una situació estable des de fa anys i ve d’altres mandats. Ara mateix tots els alcaldes de la costa catalana diem el mateix, que cada setmana intervenim tones de material, però hi ha un tema estructural. Ens hem de preguntar què hi ha darrere", ha justificat l’alcaldessa.