REUNIÓ PROGRESSISTA

Colau s'afegeix a l'aliança de Sanders contra Trump, Salvini i Bolsonaro

L'alcaldessa de Barcelona participa en una trobada convocada pel demòcrata a Vermont

Ada Colau junto a Bernie Sanders.

Ada Colau junto a Bernie Sanders.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Ada Colau s’ha afegit a l’aliança progressista convocada pel demòcrata Bernie Sanders contra la ultradreta. El senador, que va estar a punt de ser candidat a la presidència dels EUA i pugnar pel càrrec amb Donald Trump, i que no ho va aconseguir al ser derrotat en les primàries del Partit Demòcrata davant de Hilary Clinton, va convidar Colau, entre moltes altres personalitats, a participar en una trobada a l’institut que porta el seu nom a Burlington (Vermont).

Colau, que divendres a la nit va participar en una taula rodona juntament amb el mateix Sanders i l’exministre grec de finances Iannis Varufakiss’ha mostrat a favor de construir una alternativa progressista contra les tesis més conservadores: “Davant la dreta que alimenta la por dels nostres veïns, necessitem construir esperança. I construir aquesta esperança junts, amb els altres i no contra els altres. Només per aquest camí podem vèncer als Salvini, els Bolsonaro i Trump del món”, ha afirmat Colau en al·lusió al vicepresident italià, que presumeix del seu rebuig de la immigració, al nou president brasiler i al seu homòleg nord-americà.

Una alcaldessa de “classe treballadora”

Colau va aprofitar la seva intervenció per recordar que Barcelona és la ciutat amb més inversió social d’Espanya, i en general per treure pit de la seva gestió a la ciutat. Després de proclamar-se “una dona de la classe treballadora”, l’alcaldessa va remarcar que Barcelona en Comú “no és un partit”, sinó “un moviment” que, va afegir, va guanyar les eleccions municipals del 2015 sense tenir per endavant “poder polític ni econòmic”, informa EFE.

Notícies relacionades

Està previst que durant la reunió del Sanders Institute Colau participi aquest dissabte en un altre acte juntament amb l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio; l’alcaldessa de San Juan de Puerto Rico, Carmen Yulin Cruz, i l’alcalde de la localitat californiana d’Stockton, Michael Tubbs.

Sanders ha convidat 150 representants de la política de diferents països a la reunió convocada per l’institut que porta el seu nom, i promou la necessitat de constituir un moviment internacional que defensi una globalització de caràcter social.