A Villarroel, al costat del Raval

Desmantellats dos narcopisos al barri de Sant Antoni de Barcelona

Els Mossos han detectat que alguns traficants estarien sortint del Raval després de la macrooperació policial del passat 28 d'octubre

narcopisos-again / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han posat en marxa aquest dimarts un operatiu antidroga per desmantellar dos narcopisos al barri de Sant Antoni. Es tracta de dos pisos ocupats del mateix bloc situat al carrer de Villarroel, en el número 11, al costat del barri del Raval, en què sembla que s'està venent droga. L’operatiu, que ha acabat amb dos detinguts i quatre identificats que s’han posat a disposició de la Comissaria General d’Estrangeria de la Policia Nacional, ha obligat a tallar el trànsit.

En declaracions als mitjans, el subinspector dels Mossos Josep Maria Pujol, cap d’investigació de la comissaria de l’Eixample, ha explicat que l’ocupació d’aquests pisos és "una conseqüència directa" del desmantellament de narcopisos al Raval, en la macrooperació conjunta dels Mossos i la Guàrdia Urbana del passat 28 d’octubre.

La policia catalana va tenir coneixement d’aquests nous punts de venda de droga el 5 de novembre gràcies als avisos de veïns de l’immoble. El subinspector ha celebrat que la col·laboració ciutadana ha permès "en un període molt curt de temps" acreditar la venda de droga i recollir indicis per registrar l’edifici.

Un dels pisos s’ha entregat ja als seus amos i l’altre serà tornat "en un període breu", durant el qual els Mossos controlaran que no sigui reobert, han explicat. Si les persones que l’han ocupat tornen, ha advertit el subinspector, en un període d’una o dues setmanes s’executarà el seu desnonament i el pis quedarà buit. 

Segons els Mossos, s’està constatant que alguns traficants estarien sortint del Raval per situar els seus punts de venda de droga als districtes més pròxims, l’Eixample i Sants (al barri del Poble-sec).  "Els més pròxims a Ciutat Vella són els que tenen més possibilitats, però poden anar a qualsevol barri", ha advertit Pujol.

Els narcopisos del barri de Sant Antoni, ha precisat el subinspector, tenien "exactament la mateixa activitat" que els clausurats al Raval, tot i que en aquest cas el consum no es feia a l’interior dels pisos sinó a la terrassa de l’edifici, la qual cosa causava fins i tot més molèsties als veïns.

Notícies relacionades

La macrooperació

En aquella operació, en què van participar uns 700 agents dels Mossos d’Esquadra i 180 de la Guàrdia Urbana, es  van detenir 55 persones vinculades amb la màfia dominicana a càrrec de pisos ocupats i convertits en punts de venda i consum de droga, especialment heroïna, al districte de Ciutat Vella. En total, els agents van fer caure la porta de 26 narcopisos. En els següents dies es van produir intervencions en narcopisos al Gòtic, un altre dels barris on aquesta activitat s’ha expandit des del seu focus inicial del Raval. 

Temes:

Narcopisos