Remodelació

El Tibidabo inaugura el renovat Castell de contes

L'atracció proposa un recorregut ple de sopreses per les històries més tradicionals

zentauroepp45835914 tibidabo181110160721

zentauroepp45835914 tibidabo181110160721 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb retard, però amb entusiasme per part dels primers visitants, el parc d’atraccions del Tibidabo ha estrenat aquest dissabte el 'Castell de contes', un canvi radical del conegut popularment com el 'Castell misteriós' (inaugurat el 18 de juny de 1955) que pretén reivindicar els contes com patrimoni emocional i intel·lectual de grans i petits i el debut del qual es va anunciar per a aquest estiu. Finalment ha sigut a la tardor, i en un dia en què el temps ha acompanyat i la pluja ha donat una treva.

L’atracció, que consta de tres pisos, està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda i compta amb un nou ascensor i una plataforma, que permeten salvar les escales dels accessos d’entrada i sortida. Es tracta d’un espai especialment dirigit a famílies amb nens d’entre 5 i 10 anys ple de fantasia on viuen fantasmes, ogres i bruixots que guarden els secrets i tresors dels contes més tradicionals perquè no els pugui oblidar ningú. Quan s’accedeix a l’edifici, un dels fantasmes dona la benvinguda als visitants i els explica la ruta que hauran de seguir i que els portarà a descobrir les diferents estades.

Diverses sales

Després de passar per sales com la torre de la Bella Dorment, la biblioteca infinita de contes, el pati de la jueva màgica, el bosc encantat i les cambres del tresor, els visitants poden interactuar amb els habitants del castell, que els explicaran tots els secrets del castell. Finalment, el públic acaba arribant a la sala de les medalles, on els fantasmes, ogres i bruixots els ajudaran a superar diverses proves per poder arribar a convertir-se en nous guardians dels contes.

Notícies relacionades

El recorregut de l’atracció incorpora les noves tecnologies i nous llenguatges audiovisuals, i està tematitzat amb elements d’alguns dels contes més populars, com la Bella Dorment, Aladí, Peter Pan, Blancaneu, el Mag d’Oz i Hänsel i Gretel, entre molts d’altres.

La reforma del 'Castell de contes' compta amb el segell de l’arquitecte Dani Freixes, de l’estudi Varis Arquitectes. Freixes va ser guardonat amb el FAD d’Arquitectura i el FAD de l’opinió per la seva remodelació, aquest 2018, dels miralls clàssics del Tibidabo. El jurat dels premis va destacar d’aquest treball "la màgia, la imaginació i el domini de les il·lusions òptiques al servei d’aquesta atracció concebuda per fer riure i pensar els nens". 

Temes:

Tibidabo