RETORN SOCIAL POSITIU

Barcelona acosta el concepte 'ciutat intel·ligent' a la ciutadania

La Smart City Week consta de més de mig centenar d'activitats relacionades amb les noves tecnologies

zentauroepp39100379 marenostrum170705172402

zentauroepp39100379 marenostrum170705172402 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats. Amb aquests objectius arrenca la primera Smart City Week, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona Smart City Week a través de BIT Hàbitat per acostar el concepte de ‘ciutat intel·ligent’ a la ciutadania.

Presentada aquesta tarda a l’antiga fàbrica Ca L’Alier (Pere IV, 362), un edifici intel·ligent de zero emissions i amb estratègies d’autosuficiència situat al barri barceloní del Poblenou, la Smart City Week compta amb la col·laboració de Cisco –que ocupa un terç de la fàbrica rehabilitada– i la participació de més de 20 entitats públiques i privades.  

La iniciativa consta de més de mig centenar d’activitats relacionades amb les noves tecnologies –xerrades, conferències, visites guiades i portes obertes– repartides pels 10 districtes de la ciutat fins al pròxim 11 de novembre. Serà la prèvia de laSmart City Expo World Congress. Es tracta d’acostar els continguts d’aquest congrés internacional i, sobretot, que tinguin un “retorn social positiu per a la ciutadania”, remarquen fonts municipals.

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, ha remarcat durant la inauguració que amb aquesta iniciativa es vol implicar "els ciutadans, de totes les edats" i ha posat de relleu que la presentació s’hagi fet a Ca l’Alier, edifici gestionat per la fundació BIT Hàbitat, entitat dinamitzadora del 22@ i de la innovació urbana.

Quatre eixos

Llar, barri, ciutat i món són els quatre eixos principals de la Smart City Week, detallen els organitzadors. “La temàtica de cada eix servirà de fil conductor per a les diferents activitats”, afegeixen.

Notícies relacionades

Entre les 50 activitats programades destaquen la ‘CityThon’, una ‘pluja d’idees’ que persegueix donar solucions a partir de l’anàlisi de dades urbanes i metropolitanes en què participaran 100 alumnes de màster i postgrau de diferents disciplines de sis universitats diferents, i l’experiència ‘Smart City Educational Xperience Xpress’,una activitat educativa en la qual estudiants de secundària de diversos centres educatius “analitzaran i reflexionaran sobre com vivim la nostra ciutat” per generar “solucions alternatives i recrear les formes i les funcions de la ciutat”.

Alguns dels edificis i espais que es podran visitar amb guia durant la setmana de la ciutat intel·ligent de Barcelona són el Barcelona Super Computing CenterTorre de Collserola, al carrer de Pere IV (“espina dorsal del Poblenou industrial”) i els centres de control de Metre i Bus.

Temes:

Smart city