EUROPEAN MUSLIM FORUM

Els líders musulmans euroasiàtics estudien la construcció d'una gran mesquita a Barcelona

Ho han decidit en una reunió realitzada aquest dilluns en el marc de l'«European Muslim Forum» celebrat a la ciutat comtal

video lders-musulmans-es-reuneixen-a-lhotel-barcel-raval-de-barcelona / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Els líders musulmans d’Europa i Àsia han establert les bases d’una nova oficina que estudiarà la creació d’una gran mesquita a la ciutat de Barcelona. 

En el marc de la celebració d’una trobada entre líders espirituals de diferents països celebrada aquest dilluns a Barcelona, els principals religiosos de la zona d’Europa i Àsia han decidit estudiar la conveniència de la construcció d’una gran mesquita a Barcelona. El president del fòrum, Malik Abderrahman Ruiz, ha lamentat que Barcelona malgrat ser “la ciutat amb una comunitat musulmana més gran d’Espanya” no tingui una mesquita coinstruïda, i que per això és necessari “dur a terme un projecte de gran envergadura”. 

Altres accions

La reunió, convocada per l’“European Muslim Forum”, ha comptat també amb veus a favor d’impulsar la presència musulmana en la cultura, l’economia, la política i les institucions. Barcelona serà la seu d’aquesta oficina perquè ha sigut considerada un lloc “ideal”. 

Notícies relacionades

Aquesta oficina també es dedicarà a promoure activitats culturals, de relació amb les institucions i d’acció social sobretot en favor dels immigrants. Al capdavant de la reunió, que s’ha fet a l’hotel Barceló Raval, hi havia Abdul Vakhed Niyazov, president de l’ala pública del Consell de mufti de Rússia.

Niyazov ha explicat que “Barcelona és una ciutat gran, amb molta població musulmana” i que, a diferència de les mesquites que hi ha ara a la ciutat, estan treballant perquè l’edifici de la nova mesquita sigui “emblemàtica i bonica”. 

Temes:

Musulmans