CONFLICTE LABORAL AL METRO

Desconvocada la vaga al metro de Barcelona durant la Mercè

Els treballadors decideixen en assemblea aixecar les aturades de dues hores del divendres 21 al dilluns 24

Les assemblees de matí i tarda de la plantilla han decidit, per 171 contra 34, tornar a la mesa de negociació amb TMB

zentauroepp39336277 huelga metro180910164722

zentauroepp39336277 huelga metro180910164722 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

El metro de Barcelona posa el fre a la vaga. L’aturada de dues hores per tanda convocat entre el divendres 21 i el dilluns 24, tots dos inclosos, ha sigut rebutjat perl’assemblea de treballadors de manera contundent, en les respectives sessions de matí i tarda, amb 171 vots en contra de l’aturada, 34 a favor i 39 abstencions.  Tot i que el 6 de setembre els mateixos treballadors van donar via lliure a la vaga, la plantilla ha optat finalment per no paralitzar la ciutat durant les festes de la Mercè.

Notícies relacionades

Els treballadors i l’empresa van firmar el nou conveni col·lectiu fa un any, però el seu compliment no ha sigut del grat dels representants sindicals, raó per la qual van decidir brandir les mobilitzacions, que històricament s’han demostrat molt eficaces per estovar l’Administració.

Fonts sindicals assenyalen que les diferències entre els organitzacions sindicals (hi ha eleccions al novembre i la batalla sempre ha sigut molt dura) han acabat minant la moral dels treballadors. “Hi ha gent que ha intentat polititzar aquesta vaga, i els companys no ho veuen clar”. Després de les assemblees celebrades al Casinet d’Hostafrancs, el metro funcionarà amb absoluta normalitat durant tota la festa major de Barcelona, durant la qual funcionarà de forma ininterrompuda. El Departament de Treball havia establert uns serveis mínims d’entre el 20% i el 60% a les franges horàries en què s’havia convocat vaga, sense atendre la petició de l’empresa que el metro funcionés al 100% en moment tan delicats com l’inici i el final del Piromusical de dilluns.