POLÈMICA

El Govern tanca la porta a què les administracions comprin llicències VTC

El secretari d'Estat d'Infraestructures assegura que l'Executiu treballa en un nou marc regulatori

zentauroepp44467703 huelga taxistas taxi  gran via180727224458

zentauroepp44467703 huelga taxistas taxi gran via180727224458

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Vivenda, Pedro Saura, ha assenyalat que el Govern no contempla que les administracions puguin comprar llicències de lloguer de vehicle amb conductor (VTC) per complir la ràtio de l’1/30 ja que això contribuiria a l’especulació. El mes de juliol passat ,els taxistes de Barcelona i Madrid van secundar una vaga per la concessió d’aquest tipus de llicències a Uber i Cabify.

“El Govern no està pensant que les administracions comprin llicències. No creiem que les administracions hagin de contribuir a l’especulació”, ha assenyalat en una entrevista amb EFE preguntat per què pot aconseguir les llicències que excedeixen aquesta proporció i les 9.000 que s’espera que entrin al mercat els pròxims mesos mitjançant resolucions judicials.

Per afrontar aquesta situació, i ja que a les grans ciutats com Madrid i Barcelona la proporció de VTC i el taxi podria assolir l’1/2, Foment treballa en un nou marc regulatori que té previst portar al Consell de Ministres a mitjans de setembre.

Saura s’ha mostrat convençut que el Congrés dels Diputats convalidi el decret llei amb què es pretén facultar les comunitats autònomes que ho sol·licitin per regular al seu territori l’activitat de VTC, que mitjancen plataformes com Cabify o Uber. “Estem convençuts que tirarà endavant. Hi ha un ampli nombre de diputats i de grups que voldran seure a dialogar i tot el sector vol avançar en una solució de justícia”, ha afirmat.

Problema heretat

A més a més, ha insistit que Foment està treballant per resoldre un problema estructural que ha sigut heretat perquè s’arriba tard als canvis tecnològics i s’ha fet una regulació “ineficaç i obsoleta”.

“El Govern ha agafat el bou per les banyes”, va explicar Saura, que confia que la solució a aquest problema que, va recalcar, “no estava resolt, ni moltíssim menys”, es pugui abordar de manera estructural i “sense pedaços”.

Notícies relacionades

El secretari d’Estat també ha valorat que s’hagi escoltat tots els agents del sector, als que se’ls va avançar que s’escometrien canvis profunds a través de modificacions normatives al Congrés dels Diputats.

Referent a això, ha explicat que s’estan dissenyant mesures complementàries i estudiant-ho tot des del punt de vista jurídic i econòmic i que en els pròxims dies es parlarà de nou amb tots els agents i grups parlamentaris. “Estem pensant en solucions que ajudin els usuaris amb canvis que busquen millorar la qualitat del servei i fer justícia”, ha afegit Saura, que no ha confirmat si es reforçarà el règim sancionador per evitar la prestació irregular en els serveis de VTC, que han de ser sempre precontractats a través de l’aplicació.

Temes:

Taxis Transports