El circ dels horrors de Galileu, primer premi de les festes de Sants

Sagunt i Alcolea de Dalt se situen en segon i tercer lloc en el concurs de carrers decorats

La coincidència amb les festes de Gràcia ha sigut un al·licient per a l'organització

El circ dels horrors de Galileu, primer premi de les festes de Sants
2
Es llegeix en minuts
Arnau Soto

El ‘freak show’ del carrer Galileu, que evoca una mena de circ dels horrors, s’ha emportat aquest dilluns el primer premi del concurs de carrers decorats de les festes de Sants. El jurat ha atorgat als guanyadors 374 punts, només un més que els que ha concedit al segon classificat, el carrer Sagunt, convertit en un ‘Bosc encantat amb historietes’. Aquest carrer, a més, ha estat distingit amb el premi especial al millor sostre, i amb el guardó especial pel detall artístic. En tercer lloc s’ha situat el carrer Alcolea de Dalt amb 342 punts, evocant escenaris mítics de la sèrie ‘Joc de Trons’.

Ja abans de l’entrega dels premis, a la tarda, la infinitat d’ambients i decorats saltava a la vista per damunt de tot: des de la fortalesa dels Lannister de Game of Thrones al carrer Alcolea de Dalt, la que finalment ha resultat tercera classificada, passant per les escenes de camp del carrer Alcolea de Baix fins a arribar a la bruixeria del carrer Valladolid.

La tradició de decorar els carrers i de mantenir l’esperit de cultura popular del barri la tenen molt clara representants de les comissions de festes, motor principal de cada edició. Roser García, vicepresidenta de la Comissió de Festes del Carrer Valladolid, es mostrava molt satisfeta amb el treball fet aquesta edició. “Aquesta comissió és un seguiment de l’anterior. Fa 37 anys que jo em dedico a l’organització i et puc assegurar que he disfrutat molt. Aquest any, això que veus penjant de les terrasses és obra de dones de més de 80 anys. Crec que amb això sobren totes les paraules, cada any ens superem”.

Amb tot, el més destacat, segons apuntava la mateixa García, són les activitats que fan durant el dia. “Avui hem fet una botifarrada amb concurs d’allioli previ, més tard tenim concert d’havaneres i a la nit disco mòbil. No parem”, afirmava.

Però així com els carrers s’omplen de decoració, de moment no s’han omplert de gaire gent. Aquest any les festes de Sants han coincidit, per capricis del calendari, amb les de Gràcia. “Això no hauria de ser un problema, al final la gent s’acaba acostant aquí i s’ho acaba passant igual de bé o millor”, explicavaToni Freixas, veí del carrer de Finlàndia.

Notícies relacionades

Les activitats pel barri, que van donar inici dissabte passat, 18 d’agost, omplirà els carrers de diversió fins al 26 d’agost. El parc de l’Espanya Industrial, al costat del passeig de Sant Antoni, funciona com a punt neuràlgic d’un barri consagrat per les associacions de festes que es troben als diferents carrers. 

Després de l’inici dissabte passat, amb Gemma Deusedas com a protagonista en la lectura del pregó, la tradició de decorar els carrers continua més viva que mai. Segons alguns veïns del barri s’ha arribat a la conclusió que “els joves s’han vist amenaçats per la gentrificació i pel boom immobiliari, però al barri continuem apostant per la tradició”.

Temes:

Festes