circulació

Així és la normativa de Barcelona per a patinet elèctric, 'hoverboard' i altres vehicles

El reglament de la ciutat estableix la velocitat màxima i les zones per on poden circular aquests vehicles

carrilbici

carrilbici

1
Es llegeix en minuts

Els patinets elèctrics estan de moda a Barcelona. La ciutat s’ha omplert en els últims mesos d’aquest tipus de vehicles, molt útil per a trajectes curts però molt perillosos també tant per al mateix conductor com per als vianants si no es compleixen les normes de circulació. L’elevada velocitat que poden assolir aquest tipus d’artefactes no té res a envejar a les bicicletes, per això l’ajuntament va haver d’establir una reglamentació molt ben detallada perquè els usuaris no tinguin cap excusa.

Els patinets elèctrics i les plataformes d’una o dues rodes ('hoverboard') poden assolir una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora i no pesar més de 25 quilos. Els 'segway' i els patinets elèctrics de mida gran (fins a 1,90 metres i 50 quilos) poden arribar als 30 quilòmetres per hora. Altres vehicles de transport col·lectiu poden superar aquestes xifres.

Notícies relacionades

Quant a les zones de circulació, si hi ha un carril bici segregat de la calçada, els aquests vehicles s’han de desplaçar per aquest, sense superar en cap cas els 30 quilòmetres per hora. En canvi, si es mouen per una calçada per als vianants no podran superar els 10 o els 20 quilòmetres per hora, segons indiqui la senyalització.

Com no pot ser de cap altra manera, a les zones delimitades a 30 quilòmetres per hora la velocitat màxima no té cap secret, mentre que a la calçada normal, en un carrer sense carril bici ni una altra plataforma més enllà de l’asfalt i la vorera, la velocitat màxima és de 45 quilòmetres per hora.