PROTESTA

Bombers de Barcelona exigeixen a l'ajuntament que ampliï la plantilla perquè la ciutat està "sota mínims"

Uns 300 membres del cos s'han manifestat aquest divendres a la plaça de Sant Jaume

video-bomberos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

Uns 300 integrants dels Bombers de Barcelona s’han manifestat aquest divendres davant del’ajuntament per reclamar millores laborals després d’anys fent hores extres per la falta de personal. Els treballadors han reclamat a l’alcaldessa Ada Colau un conveni digne i l’ampliació de la plantilla, entre altres reivindicacions.

"Des de l’1 de juny vam decidir deixar de fer hores extres. L’ajuntament ni ens renova la plantilla ni ens l’amplia, ara mateix la ciutat està sota mínims", ha explicat Joan Salvador Safont, portaveu de Comissions Obreres dels bombers.

Barcelona té actualment una mitjana de 80 o 90 bombers treballant cada dia. "Per garantir la seguretat, es necessiten 101 treballadors que estiguin actius diàriament. Ara mateix n’hi ha un 15% o 20% menys, depenent de la jornada", ha explicat Salvador. Els bombers al·leguen que no poden ni volen abastar tantes hores. "Ara mateix, les hores que fem setmanalment no baixen de les 40. Mentre que els altres treballadors de l’ajuntament van de 35 a 36", ha apuntat el portaveu. "Tothom té el dret a treballar les hores que vulgui, òbviament, però no tenim les mateixes condicions que els altres", ha conclòs.

Una sola plataforma

Els bombers han sortit des de la plaça d’Urquinaona i han recorregut la Via Laietana. A la plaça de Sant Jaume s’han reunit amb membres de la Guàrdia Urbana i altres treballadors de l’ajuntament. "Al llarg dels anys, hem topat amb retallades i acomiadaments. El nostre poder adquisitiu ha baixat un 14% i hem perdut drets socials", ha afirmat Maria Rosa Tomás, secretària general de la Secció Sindical Ajuntament de Barcelona de CCOO. "Volem recuperar el que hem perdut, sobretot tenint un Govern d’esquerres i tenint en compte que la llei no el limita tant. Haurien de voler donar a la seva plantilla el que es mereix", ha explicat.

Dies de festa

Notícies relacionades

Només el 10% de la Guàrdia Urbana s’ha pogut presentar a la manifestació. "Els altres estan treballant perquè tenen un compromís amb la ciutadania. Tots els bombers que hi ha aquí estan utilitzant els seus dies de festa", ha explicat la secretària general.

Bombers de Catalunya ha denunciat també la falta de resolució de problemes per part del consistori. "No han donat solució al parc provisional de l’Eixample, el Pla Director de Bombers aprovat en ple no avança, la situació del Centre d’Emergències és alarmant...", ha explicat Salvador.  Pels sindicats, l’important ara és que la distància entre treballadors i ajuntament es redueixi."Estem perdent hores i diners perquè vegin d’una vegada el que necessitem", ha conclòs.