AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Sis mesos de presó per a dos mossos per les càrregues de Can Vies

Els agents van lesionar amb la porra un noi que es va refugiar al portal d'un edifici

zentauroepp26082359 barcelona 26 05 2014 manifestaci n antisistema por el desalo180219185911

zentauroepp26082359 barcelona 26 05 2014 manifestaci n antisistema por el desalo180219185911

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó dos mossos d’esquadra per un delicte de lesions per unagreujades per ús d’un instrument perillós a l’haver colpejat amb la porra un noi que es va refugiar al portal d’un edifici el 27 de maig del 2014 en el transcurs delsaldarulls a Sants peldesallotjament de Can Vies. El noi haurà de ser indemnitzat amb 2.804 euros.

El tribunal de la Secció Segona absol tres agents m´rd que van ser també jutjats, ja que es considera que no ha quedat acreditada la seva participació en les ferides ocasionades a dos manifestants més. A més, els jutges els exculpen a tots del delicte contra la integritat moral. El fiscal va sol·licitar penes de fins a quatre anys i sis mesos de presó per als acusats.

Notícies relacionades

La sentència declara provat que el 27 de maig del 2014 a la nit es van concentrar  a la plaça de Sants de Barcelona "una gran quantitat de persones" per expressar el seu rebuig pel desallotjament de Can Vies. A l’acabar la protesta, un grup de persones van formar barricades amb contenidors d’escombraries, i en van encendre uns quants. La intenció era impedir la circulació de cotxes i persones, alhora que s’impedia la tasca dels vehicles policials desplaçats a la zona. Els manifestants van llançar objectes als agents. En aquesta situació, els Mossos van desplegar un fort operatiu als voltants de la plaça.

Carreres precipitades

En una d’aquestes escaramusses, un grup d’agents es va veure sorprès pel llançament d’objectes que provenien d’un edifici de la plaça de Sants. Els mossos van actuar per parar l’agressió. Al veure arribar els policies, les persones que estaven al carrer van sortir corrents "precipitadament". Alguns dels joves que estaven allà es van introduir al portal d’un immoble. Darrere seu van entrar els agents, que van utilitzar les porres per dispersar la gent. Diversos manifestants van resultar ferits, però el tribunal només condemna dos mossos per les lesions produïdes a Bernat L., al qual van clavar cops de porra a les cames i a l’esquena. El tribunal rebaixa la pena als acusats ja que els aplical’atenuant de compliment del deure i reparació del mal (van dipositar al jutjat 1.800 euros per pagar la indemnització).