Millora de la imatge

Els taxistes de Barcelona ja no podran anar en bermudes, tirants i xancletes

La mesura de l'Imet pretén donar concreció a la normativa de vestimenta i es preveu que entri en vigor aquest estiu

zentauroepp16839860 barcelona  barcelones  31 08 2011    barcelona   tema  los r180522141625

zentauroepp16839860 barcelona barcelones 31 08 2011 barcelona tema los r180522141625

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Metropolità del Taxi de Barcelona (Imet) ha endurit la regulació de la vestimenta dels taxistes i no permetrà que vagin amb bermudes, tirants, xandall, roba esportiva ni xancletes amb l’objectiu de millorar la imatge del col·lectiu.

L’últim consell d’administració de l’Imet va aprovar la modificació de l’article 42 del reglament del taxi perquè la norma vigent deixava massa qüestions a la lliure interpretació, segons publica aquest dimecres 'La Vanguardia'.

Així ho considera la gerent de l’Imet, María Teresa Carrillo, que en declaracions a Europa Press ha explicat que l’objectiu de la modificació és "buscar una interpretació més clara" per part dels taxistes, ja que hi havia disconformitat en el que es considerava adequat o no.

"Està prohibida expressament la prestació del servei amb samarretes de tirants, xandall, roba esportiva, pantalons curts i bermudes. No s’accepta cap calçat que pugui suposar un problema per a la seguretat viària durant la conducció i, en concret, no s’accepta l’ús de xancletes", estableix el nou article 42, aprovat fa una setmana.

La mesura està pendent de ser aprovada inicialment pel consell metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i podria entrar en vigor aquest estiu.

A més, Carrillo ha explicat que la mesura adoptada s’emmarca dins de la voluntat de l’AMB "d’anar millorant la qualitat del servei".

Mesura ben rebuda

Carrillo ha assegurat que s’ha treballat amb la Mesa Tècnica del Taxi i que la iniciativa ha sigut ben rebuda: "El col·lectiu hi està a favor perquè vol millorar la imatge".

El portaveu de l’associació professional de taxistes Elit Taxi de Barcelona, Cesc Roca, també ha assegurat que la mesura ha sigut ben acollida pel col·lectiu.

Notícies relacionades

Roca ha manifestat que "no és una gran novetat perquè es tracta d’un reforç perquè la gent el tingui present i va dirigit a una minoria de taxistes que incompleix aquesta normativa". A més, ha explicat que es tracta d’una demanda del mateix sector i que hi ha una part que creu que fins i tot "s’han quedat curts", ja que la manera d’oferir una millor imatge corporativa del cos seria vestir un mateix uniforme.

"Tenim la intenció que millori la imatge corporativa dels taxistes, però depèn de l’administració", ha dit per acabar Roca, que ha assegurat que des d’Elit Taxi ja s’ha plantejat a l’Imet la idea de l’uniforme.

Temes:

Taxis