ESDEVENIMENTS

L''estafador de l'amor', detingut altre cop a Barcelona

La Guàrdia Urbana ha arrestat Albert Cavallé aquest diumenge després que l'home, que acumula més de vint denúncies per estafar dones, no es presentés a judici

Cavallé, que ha estat localitzat gràcies a l'avís anònim d'un ciutadà, està citat al jutjat dimarts

3
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano

Una trucada anònima ha permès tornar a detenir-lo. Albert Cavallé Ortín, el barceloní de 36 anys que acumula més de vint denúncies per estafar dones, amb les quals contacta per internet, ha estat detingut aquest diumenge al migdia, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. La Guàrdia Urbana ha rebut l'avís d'un ciutadà alertant que Cavallé, contra qui hi havia una ordre de detenció per no assistir a diverses citacions judicials, estava als voltants del seu domicili, al barri de l'Eixample de la capital catalana.

Segons informen fonts pròximes a la investigació, dos agents s'han desplaçat a la zona cap a dos quarts de tres del migdia i, després de localitzar-lo, li han demanat el DNI. Una vegada que han comprovat que es tractava de Cavallé, l'han detingut i l'han traslladat als calabossos.

Es feia dir a les xarxes socials Tito, Mike o Kyle, i es feia passar per advocat, alt executiu o agent immobiliari

No és la primera vegada que el conegut com ‘estafador de l'amor' és detingut per aquests fets. Els Mossos d'Esquadra el van arrestar el 26 de març passat a la mateixa zona, complint una ordre de recerca i captura que hi havia contra ell, però després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs. Cavallé està acusat d'estafar dones a Barcelona, Pamplona i Baiona.

Els testimonis de les víctimes

Una de les seves víctimes, de 34 anys i resident a Barcelona, va explicar el ‘modus operandi' de Cavallé en una entrevista concedida a aquest diari explicar el ‘modus operandi' de Cavallé en una entrevista concedida a aquest diariel març passat. La dona va denunciar que el presumpte estafador, que es feia dir a les xarxes socials Tito, Mike o Kyle i es feia passar per advocat, alt executiu o agent immobiliari, «la va enamorar» i la va convèncer que tenia una situació «de vida o mort» perquè ella li anés lliurant petites quantitats de diners fins a arribar a 60.000 euros: «El vaig conèixer a Pof, un portal d'internet per buscar parella. Es va descriure com un nen de bona família, guapo i esportista, que treballava en una important empresa familiar dedicada a invertir en altres entitats catalanes. Després vaig descobrir que es va gastar els meus estalvis en putes, coca i hotels de luxe.»

Segons el relat de la dona, després que ella descobrís l'estafa del que era el seu nòvio, ell va reconèixer part de l'engany i va provar de justificar-se: «Em va explicar que patia una greu addicció a la cocaïna i que els últims anys havia simulat tenir relacions amb dones de qui obtenia tots els diners que podia per sufragar la seva addicció, i que a mi m'ho tornaria tot».

El presumpte entabanador també va reconèixer haver enganyat un amic seu. En un missatge de mòbil aportat per les denunciants al jutge, va donar detalls sobre la manera d'actuar amb les dones: «Els meus cops són més fins, enganyant una noieta... Te'n fas mig nòvio i després desaparició i a buscar-ne una nena».

Sense pausa malgrat el procés judicial

Notícies relacionades

Des que va tornar a quedar en llibertat, Cavallé ha continuat actuant, segons ha denunciat una nova víctima, a qui presumptament va vendre un casc de bicicleta en mal estat per cent euros. Les noies que l'han conegut aquests anys asseguren que «si la justícia no l'atura, ell no pararà mai, perquè no coneix cap forma de vida ni cap feina més, només sap allotjar-se en les víctimes i esprémer-les fins a treure'ls tot el que tenen».  

A Albert Cavallé se li acumulen les cites pendents amb la justícia. Les pròximes, els dies 8 i 17 de maig. Les denunciants confien que aquesta vegada sí que s'asseurà al banc dels acusats.