A tots els districtes

Barcelona instal·la estàtues de gossos abandonats per fomentar l'adopció

Ha col·locat 20 figures de formigó de gossos reals que estan al centre d'acollida

Barcelona instal·la estàtues de gossos abandonats per fomentar ladopció / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una campanya per fomentar l'adopció d'animals de companyia, amb 20 figures de formigó fetes per impressió 3D que corresponen a gossos reals que actualment estan al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (Caab).

Ha instal·lat dues figures per districte com a símbol de gos abandonat que espera ser adoptat, i cada una porta una placa identificadora que, mitjançant un codi QR, porta a la web de l'ajuntament de benestar animal, ha destacat el consistori aquest dimecres en un comunicat.

El Caab va atendre durant l'any passat 760 gossos i 600 gats -un 13% més que el 2016-, però "encara que l'abandonament és desgraciadament elevat", les adopcions també van augmentar, un 15%, amb 745 gossos i 516 gats adoptats el 2017.

Notícies relacionades

Actualment hi ha 70 gossos que fa més d'un any que esperen ser adoptats al Caab, ha detallat l'ajuntament, que ha assenyalat que la promoció de les adopcions i la gestió proactiva perquè els animals perduts tornin a casa seva són "fruit d'una aposta del Govern municipal pel benestar i la tinença responsable".

El comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno, ha destacat que la decisió de conviure amb un animal és per a tota la seva vida, i que ha de ser una decisió conscient i responsable: "L'abandonament és un acte reprovable. L'adopció és la primera opció per oferir una llar als animals que esperen i que en necessiten una".

Temes:

Gossos