INVESTIGACIÓ JUDICIAL

La detinguda pel 'crim dels urbans', a una presa: "Pedro mereixia morir"

La víctima sabia que el manter de Montjuïc no va morir per un accident i que Rosa l'estava enganyant

La interna ha explicat que també li va arribar a preguntar si coneixia cap sicari per acabar amb el seu exmarit

zentauroepp38481189 urbana rosa180206200157

zentauroepp38481189 urbana rosa180206200157

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

“Pedro mereixia morir”. Aquesta frase lapidària l'hi va dir la guàrdia urbana Rosa Peral, acusada del crim del seu nòvio, a una presa que ha conviscut amb ella al centre penitenciari de Wad-Ras, segons ha explicat aquest dimecres la mateixa reclusa davant la jutge de Vilanova i la Geltrú que investiga l'assassinat. A. G. R., que ha sigut interrogada durant unes dues hores, ha ratificat que l'agent li va comentar que havia enverinat la seva parella abans que Albert López, un altre policia municipal, assassinés la seva parella i cremés el seu cos a dins d'un vehicle trobat a prop del pantà de Foix.

La testimoni, segons les fonts jurídiques consultades, ha sigut molt convincent i ha donat detalls concrets de les seves converses amb Rosa Peral. Segons la seva versió, la guàrdia urbana li va explicar que la víctima, Pedro L., també policia, “mereixia morir” perquè no parava de recriminar-li que ella havia tingut una infidelitat amb una altra persona i perquè sabia que la mort d'un venedor ambulant a Montjuïc durant una persecució policial el 9 d'agost del 2014 no havia sigut casual. La interna ha detallat que l'agent empresonada li va confessar que l'Albert, amb qui havia mantingut una relació sentimental, era capaç de matar per ella, com segons ella va passar amb el manter. “Van dir que ell sol es va llançar i no era veritat”, li va comentar.

Segons fonts judicials, la testimoni ha sigut molt convincent i ha donat detalls concrets

La presa ha explicat que un dia, mentre Rosa Peral estava mirant la causa sobre el crim que li havien deixat per revisar, la guàrdia urbana va comentar. “Ah, no s'han adonat que el vaig enverinar”. Un dia, segons la versió d'aquesta testimoni, va veure la guàrdia urbana a internet consultant si amb l'anàlisi d'un cadàver calcinat es podia descobrir de què havia mort aquella persona. El cos sense vida va aparèixer calcinat al maleter d'un cotxe el 4 de maig del 2017.

Matar també el seu exmarit

La policia municipal també va dir a la reclusa, sempre segons la testimoni, que estava buscant un sicari i una arma per matar el seu exmarit. “Ruben ha de morir i punt”, li va dir. “¿Tu coneixes cap sicari?”, li va preguntar l'agent a la presa, amb qui tenia confiança i certa amistat. No només això, sinó que també la va interrogar sobre si podia fer màgia negra o si coneixia algú que li pogués proporcionar una arma. La testimoni ha assegurat que l'agent parlava del seu exmarit Ruben “amb ràbia” i que un dia, quan eren a la cuina, li va preguntar: "¿Tu tens un ganivet?". També va afegir que volia escarmentar la directora de la presó per haver-la deixat sense gimnàs, segons han explicat a EL PERIÓDICO fonts jurídiques.

Notícies relacionades

Sobre les causes de la mort de Pedro L. han prestat declaració tres forenses. Els experts han sostingut que el mal estat en què es va trobar el cos impedeix determinar si hi va haver enverinament previ a la mort i, fins i tot, confirmar la causa de la seva mort. En un primer examen, els forenses van determinar que la víctima va ser estrangulada. No obstant, han aparegut altres hipòtesis, que poden ser compatibles amb la primera, com que podria haver mort a causa d'un tret.

Aquest mateix matí també han passat pel jutjat tres testimonis més: un caporal de la Guàrdia Urbana de Barcelona amic de Rosa Peral i dues persones més. El policia municipal ha admès que va participar en l'operatiu de la persecució del venedor ambulant a Montjuïc, que investiga un jutjat de Barcelona. Aquest testimoni ha explicat que li va estranyar que l'agent no sol·licités la suspensió del judici de la pornovenjança (difusió d'imatges íntimes d'ella) quan li acabaven de comunicar que s'havia trobat el cos del seu nòvio Pedro.