BAIXES TEMPERATURES A LA CAPITAL

Desactivada la fase d'alerta de l'operació fred a Barcelona

L'ajuntament ha allotjat 235 persones sense llar al centre d'emergències en els últims tres dies

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha decretat aquest diumenge que l'operació fred passi de fase d'alerta a fase preventiva, després d'haver allotjat 235 persones sensesostre al Centre d'Estades Breus ubicat al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) del Poblenou. El canvi es produeix després de tres dies amb l'alerta activada a conseqüència de les baixes temperatures registrades a la ciutat, unes mesures que es prenen per ajudar les persones sense llar que dormen al carrer. 

El CUESB disposa de 100 places d'allotjament nocturn i ofereix serveis d'higiene, alimentació i consigna. La previsió que les temperatures mínimes se situessin al voltant dels 0 graus va provocar l'activació del dispositiu.

Consells per evitar el fred

Notícies relacionades

Els equips, formats per una trentena de persones i en col·laboració amb la Creu Roja, s'han dirigit especialment a persones sense sostre i els han ofert allotjar-se de forma voluntària en els equipaments oberts durant tot l'any, que sumen més de 2.000 places. Durant la fase preventiva, es continuaran oferint 72 places addicionals al CUESB.

Si les persones rebutgen desplaçar-se a un dels centres oferts per l'ajuntament, els equips els donen consells sobre com protegir-se del fred.