Carta al ministre

Colau demana a Foment que "s'impliqui" en la cobertura de la Ronda de Dalt

L'alcaldessa sol·licita a De la Serna que anteposi la millora d'aquesta via a la de la Ronda Litoral

ajuntament

ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que l'Estat "s'impliqui" en l'execució de la cobertura de la Ronda de Dalt, una de les prioritats que té marcades la ciutat en la seva agenda, en lloc d'apostar per la Ronda Litoral.

Colau insta a millorar la coordinació institucional entre les dues administracions per portar a terme aquest projecte i que les prioritats fixades per l'Ajuntament de Barcelona siguin tingudes en compte pel ministeri, segons ha informat el consistori aquest dissabte en un comunicat.

En aquest sentit, dies després que es fessin públics els plans de Foment de reactivar l'ampliació de la Ronda Litoral, Colau reclama fer passar davant d'aquest projecte la cobertura de la Ronda de Dalt, ja que és on es concentra més població afectada, genera una barrera urbana i provoca greus problemes de contaminació atmosfèrica i acústica.

Per això, recorda, si depengués del Govern municipal, qualsevol inversió en l'àmbit de les rondes de Barcelona es dirigia a cobrir la de Dalt. I afegeix que, actualment, la del Litoral no és el principal problema de la ciutat en relació amb les rondes que l'envolten.

Segueixen les obres de cobertura

En paral·lel, l'ajuntament ha acabat els tràmits per reprendre les obres que permetran executar el primer tram de cobertura de la Ronda de Dalt, entre el mercat de la Vall d'Hebron i l'Institut Vall d'Hebron, entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte per a aquesta actuació, i es preveu que les obres comencin a finals de març, amb una durada d'uns deu mesos i un pressupost d'una mica més de 10.644.281,56 euros.

Notícies relacionades

En concret, les obres consistiran en l'execució dels murs de suport laterals de l'estructura de cobertura, la llosa de cobertura i altres elements necessaris per habilitar la nova via com a túnel, com les sortides d'emergència, la sala tècnica i les instal·lacions pròpies del túnel.

Aquests 10 milions formen part dels 15 que s'estan invertint en aquest mandat en la cobertura d'un primer tram de la ronda, corresponent a 180 metres de cobertura urbanitzada davant del mercat de la Vall d'Hebron, des del pont de l'avinguda del Jordà. L'actuació, que també inclourà la urbanització dels laterals, permetrà millorar la permeabilitat urbana i la connectivitat transversal entre els barris, i reduir la contaminació acústica.