Anar al contingut

ERC superaria Colau a les municipals, segons el baròmetre de Barcelona

El procés i l'encaix amb Espanya desbanquen el turisme com a principal preocupació

Beatriz Pérez

ERC superaria Colau a les municipals, segons el baròmetre de Barcelona

periodico

El baròmetre semestral de Barcelona revela que, si les eleccions municipals es fessin ara, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) seria la força més votada a la capital catalana (16,5%), per sobre de Barcelona en Comú, la formació de l'alcaldessa, Ada Colau, que obtindria un 16,3%.

La situació política a Catalunya és la principal preocupació dels barcelonins, amb l'11,3% de les mencions, seguida dels aspectes polítics generals, amb un 9,6% de les respostes, i amb això el context polític actual suma més del 20% de les respostes, segons el baròmetre semestral.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat en una roda de premsa aquest dijous que la majoria dels barcelonins es mostren contraris a l'empresonament de líders polítics (80,5%), a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució (74,5%) i a la declaració unilateral d'independència (62%).

En tercer lloc, i per primera vegada, hi apareix la contaminació (9%), mentre que el turisme, que en el baròmetre anterior era considerat el problema més important de Barcelona, amb un 19% de les respostes, passa a la quarta posició, empatat amb l'atur i les condicions laborals, ha explicat Pisarello.

0 Comentaris
cargando