PETICIÓ AL GOVERN CENTRAL

Colau, amb la recerca i la cultura contra l'IVA de les subvencions

L'alcaldessa ha sol·licitat una reunió amb Montoro, que reclama pagaments retroactius

fcasals41153499 colau171201204938

fcasals41153499 colau171201204938 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha exhibit aquest divendres un front comú amb el sector de la investigació i el de la cultura per tal de demanar al Govern central que revisi una reclamació fiscal que afecta ajudes rebudes entre el 2013 i aquest any, i que en alguns casos podrien suposar una amenaça per a la continuïtat de projectes en curs. Amb l'objectiu de buscar una sortida a la situació, l'alcaldessa, Ada Colau, s'ha reunit amb representants de centres de recerca, com la Fundació Pasqual Maragall, l'Associació Catalana d’Entitats de Recerca i Centre de Regulació Genòmica, i d'equipaments culturals, com el MNAC, el Macba, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el CCCB.

L'Agència Tributària reclama a alguns centres d'investigació i equipaments culturals que abonin el 21% de subvencions rebudes per part de l'Estat des del 2013 fins al 9 de novembre del 2017, data en què es va modificar la llei de contractació pública i que clarifica que no cal pagar aquest percentatge del que s'ha rebut en concepte de subvencions.

Pilars de la ciutat

Notícies relacionades

Colau ha anat a la trobada amb el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i els nous comissionats designats per dirigir les àrees que portava el PSC fins a la seva expulsió del govern municipal, el comissionat de Cultura, Joan Subirats, i el de Promoció Econòmica, Lluís Gómez, així com amb la comissionada de Salut, Gemma Tarafa. La cultura i la ciència, ha dit Colau, són “dos pilars fonamentals per a l'ecosistema social i econòmic de Barcelona en matèria de coneixement i investigació, que necessiten el màxim suport institucional en moments difícils com els que vivim actualment”.

L'alcaldessa ha explicat que ha demanat una reunió amb el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, per abordar la qüestió. Colau ha precisat que proposa la trobada amb el ministre, “amb una vocació totalment constructiva, per aclarir la situació, que tècnicament té solució, i resoldre-la de la manera més breu possible”.