L'ajuntament calcula que el Dia sense Cotxes ha reduït un 6% el trànsit

El consistori defensa que a Barcelona "és possible un altre tipus de mobilitat"

zentauroepp40225482 barcelona   22 09 2017     barcelona      v a layetana a las170922135001

zentauroepp40225482 barcelona 22 09 2017 barcelona v a layetana a las170922135001 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El trànsit de vehicles privats a Barcelona durant el Dia sense Cotxes s'ha reduït un 6% de mitjana a tota la ciutat i el dispositiu orquestrat per pacificar la circulació "funciona correctament", tot i les raquítiques retencions en alguns punts.

Així ho ha assegurat la regidora de mobilitat de l'Ajuntament de BarcelonaMercedes Vidal, que ha comparegut davant els mitjans amb l'intendent adjunt de la divisió de trànsit de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, a la cruïlla entre els carrers de Tamarit i Borrell, on s'ha tallat el trànsit per fer diferents activitats.

"La idea és anar molt més enllà, la nova mobilitat que avui s'està assajant ha de perdurar i ha de portar a un canvi de la mobilitat", ha afirmat Vidal, que ha recordat que la pacificació del trànsit obeeix a un imperatiu de salut

Activitats escolars

Les activitats es desenvolupen a 76 carrers i han sigut proposades per equipaments i entitats de la ciutat a tots els districtes, i han sigut organitzades per escoles, casals de gent gran i centres esportius.

Entre aquestes activitats hi ha camins sensorials, circuits per aprendre a anar pel carrer i altres activitats de conscienciació, que tenen com a objectiu divulgar i fer pedagogia sobre la contaminació de l'aire i la presència del vehicle privat a l'espai públic. 

Notícies relacionades

També hi ha dos talls amb una priorització del transport públic, situats als carrers Via Laietana i Gran de Gracia, i per això Vidal ha recomanat deixar el vehicle a casa. Reyner ha destacat la mesura pel seu bon funcionament, i ha explicat que pretén fer visible que és possible un altre tipus de mobilitat: "Entenem que aquesta és una manera de demostrar que a Barcelona és possible un altre tipus de mobilitat, en un espai menys contaminant, amb menys trànsit i més espai públic".

Ha explicat que fins a aquest migdia el dispositiu funciona sense incidències i que les estadístiques indiquen que es va pel bon camí, sobretot les del Bicing, que s'ha incrementat un 19% fins a les dotze del migdia d'aquest divendres. Preguntat per les queixes d'alguns usuaris davant un eventual augment del trànsit en alguns punts, Reyner ha explicat que les retencions ocasionades han sigut ocasionals i que s'ha apreciat un descens important de la circulació a les rondes i al centre de la ciutat.