A punt el 2019

Comencen les obres per al nou complex esportiu de la Sagrera

La construcció obliga a enderrocar les piscines descobertes del Centre Esportiu Municipal Sant Andreu

sant-andreu-1

sant-andreu-1
sant-andreu-3

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

A finals d'aquest mes de setembre comencen les obres prèvies que faran realitat el nou complex esportiu Camp del Ferro a finals de l'estiu del 2019. Les actuacions arrencaran a finals de setembre amb l'enderrocament de les piscines descobertes del Centre Esportiu Municipal Sant Andreu-la Sagrera, que es preveu que duri dos mesos. El projecte també obliga a enderrocar algunes dependències de l'Escola Llotja, també es reubicarà una estació transformadora d'Endesa, i es traslladarà un col·lector d'aigües. El solar resultant passarà a formar part de l'espai que ha d'ocupar el poliesportiu. La construcció de les noves piscines descobertes tindran lloc en el pròxim mandat.

El nou poliesportiu Camp del Ferro, segons ha informat aquest diumenge el consistori, s'aixecarà a la parcel·la ubicada al carrer de Pare Manyanet, 40. L'equipament comptarà amb una superfície construïda de 7.273 metres quadrats i tindrà una capacitat per a 800 espectadors. 

Disposarà de tres pistes poliesportives per a la pràctica de bàsquet, el futbol, hoquei sobre patins o patinatge artístic, entre altres esports. L'equipament també acollirà diverses entitats del districte.

El projecte preveu soterrar parcialment una part important del complex poliesportiu i assegurar, a través de diferents mecanismes arquitectònics, una bona ventilació i il·luminació naturals, així com els sistemes reglamentaris i còmodes d'evacuació i d'accés. Aquest soterrament parcial permetrà reduir l'impacte visual de l'edifici en l'entorn i, al mateix temps, guanyar espai públic urbà al voltant de l'equipament. El disseny permetrà ampliar les voreres i crear una plaça exterior a la zona d'accés.

Tres pavellons

El centre esportiu tindrà tres pavellons situats en dues cotes diferents. A cada nivell hi haurà instal·lacions poliesportives diferents. Al nivell inferior hi ha dues de les pistes dedicades principalment a la pràctica de l'hoquei sobre patins i el patinatge artístic, mentre que al nivell superior hi haurà les altres pistes esportives.

Notícies relacionades

El vestíbul és a la planta baixa i té una zona de triple altura que relaciona visualment els diferents espais. També des del vestíbul de la planta baixa es podrà accedir a una de les grades, la que correspon a les pistes del nivell inferior. A la primera planta hi haurà l'altra pista poliesportiva, mentre que a la segona planta s'ubiquen les grades i sales de formació i activitats. 

El conjunt del projecte, informa el consistori, té un pressupost de 13,5 milions d'euros.