Agents de la Guàrdia Urbana s'enfronten a cops de porra amb un grup de manters

L'altercat sense ferits entre una desena de venedors ambulants i diversos agents ha tingut lloc en una estació de metro de la plaça de Catalunya

 Enfrontament de la policia i manters en una estació del metro. / TWITTER / ALABAMA WORLEY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Guàrdia Urbana i un grup de manters s'han enfrontat avui en un accés a la estació de metro de la plaça de Catalunya, on els venedors ambulants han acabat saltant per sobre dels punts de control, mentre alguns agents feien ús de les seves porres. El conflicte no ha causat ferits i ha acabat amb un investigat per amenaces i danys, que ha estat identificat i denunciat penalment, segons fonts municipals.

Els fets han passat cap a les 15.25 hores d'aquesta tarda quan, segons han relatat fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a EFE, un manter s'ha intentat colar al metro de Barcelona, moment en què ha sigut sorprès per un vigilant de seguretat, que li ha recriminat que intentés accedir a l'estació sense pagar, pel vestíbul de la línia 3 de la plaça de Catalunya.

TMB manté que el venedor ambulant s'ha enfrontat llavors a l'agent de seguretat privada, i que per això alguns usuaris han avisat una patrulla de la Urbana que era al vestíbul de l'estació.

El manter ha utilitzat llavors el seu telèfon mòbil, suposadament per avisar els seus col·legues, ja que ràpidament han arribat a l'estació un grup de venedors ambulants, moment en què s'ha produït un nou enfrontament, en aquest cas entre una desena de venedors ambulants i una altra desena d'agents de la Urbana.

Fugida cap a una altra línia

Notícies relacionades

Alguns dels policies municipals, que anaven amb casc, han utilitzat les porres en l'altercat amb els manters, que feien enrere i que finalment han optat per saltar les portes d'accés al metro de Catalunya, mentre alguns intentaven agredir els agents, segons detalla EFE. Una testimoni relata que la policia ha utilitzat les porres després que algun dels venedors es mostrés agressiu, cosa que no és possible apreciar en el vídeo que recull la part final de la batussa.

Una vegada dins de la zona del metro, els manters s'han dirigit per l'andana de la L-3 i posteriorment pels passadissos de transbord cap a la sortida de la línia 1 a la Ronda de Sant Pere, on han sortit al carrer, expliquen fonts de TMB.