CONFLICTE AEROPORTUARI

Els treballadors d'Eulen al Prat voten aquest diumenge si convoquen una nova vaga

Denuncien sancions laborals per incomplir suposadament els serveis mínims

fcasals39717786 gra155  el prat de llobregat  barcelona   17 08 2017   miemb170826134000

fcasals39717786 gra155 el prat de llobregat barcelona 17 08 2017 miemb170826134000 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts

Els treballadors d'Eulen decidiran aquest diumenge, reunits en assemblea, si convoquen una nova vaga davant les sancions aplicades a dos treballadors per part de la companyia per incomplir suposadament els serveis mínims durant la vaga del personal de seguretat a l' Aeroport de Barcelona-el Prat.

L'assemblea començarà a les 11.00 i durarà fins a les 18.00 hores, segons ha informat l'assessor del comitè de vaga dels treballadors d'Eulen, Juan Carlos Giménez.

Marcos Peña, l'àrbitre designat pel Govern per posar fi al conflicte, ja va reconèixer que "cap part quedarà contenta" amb la resolució del laude que, segons va dir, donarà a conèixer a les parts dimecres que ve, un dia abans de complir-se el termini marcat per a la resolució de l'arbitratge.

Encara que el laude sigui de compliment obligat i es tracti d'una votació sense validesa tret que es reconegui el procés com a il·legal, l'assessor va afirmar que els treballadors votaran el resultat del laude i que si l'accepten "el conflicte es donarà per acabat".

Eulen no ha confirmat ni desmentit que aquestes sancions siguin acomiadaments, però indica que el laude pot introduir la retirada d'aquestes sancions, com ja va passar amb la proposta de mediació realitzada per la Generalitat.

Per la seva part, treballadors de seguretat de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas han mantingut ja una primera reunió amb la direcció d'Eulen, amb qui ha acordat negociar els punts organitzatius que reivindica la plantilla, i postergar les seves exigències econòmiques fins que es resolgui el conflicte amb els treballadors que l'empresa manté a l'aeroport del Prat amb el dictamen del laude.

A Barcelona, el conflicte d'Eulen afecta el personal que atén els arcs de seguretat a les terminals, un contracte que a Barajas recau en una altra companyia, Prosegur.

Diferents aeroports

A Madrid, Eulen és la responsable de la vigilància a la resta de les terminals i de les taules de facturació, segons han explicat fonts sindicals a Europa Press. Ja la setmana passada, el comitè va emetre un comunicat solidaritzant-se amb treballadors del Prat.

Notícies relacionades

L'àrbitre considera que aquest conflicte laboral no es redueix a l'Aeroport de Barcelona perquè "tots els grans aeroports tenen conflictes similars".

La creació d'una categoria especial per a vigilant aeroportuari és una de les demandes històriques del col·lectiu. Eulen, Prosegur i ICTS Hispania s'ocupen de les tasques de seguretat en els filtres de control de passatgers i equipatges en el 94% dels aeroports espanyols, segons d'Aena, fet que indica que aquestes companyies presten serveis en 45 dels 48 aeroports de la xarxa.